maandag 15 april 2013

Weer geel

Maar dan nu niet van de narcissen, doch van de borden. Voor het weekend zijn er in de streek een paar borden geplaatst met informatie over de verkeersmaatregelen, afsluitingen en andere informatie voor weggebruikers. En een paar betekent wel dat het er redelijk veel zijn (200). De bedoeling is dat hiermee van tevoren wordt aangegeven dat er in het corsoweekend wat overlast is vanwege ons mooie evenement. Ik heb zo maar het gevoel dat de meeste mensen dat wel al weten. We worden na het plaatsen van die borden overspoeld met vragen erover. Of wat er op staat klopt (tja), maar ook veel vragen, die veroorzaakt worden door het feit dat er geen hele lappen tekst op kunnen.
Deze is toch wel duidelijk?
En veel van die borden komen in een woud van borden (gele borden) die er al staan. Er wordt op nogal wat plekken aan de weg gewerkt en ook daar verschijnen dan weer van die gele borden. Misschien in de evaluatie maar even mee nemen wat het doel van de borden is en of dat zo wordt bereikt.

In de opbouwhal begint het langzamerhand een kleine mierenhoop te worden. Veel stekersverenigingen lopen al om hun praalwagen heen te dansen en voorbereidingen te treffen voor de grote steekdagen, woensdag en donderdag. Stellingen plaatsen, koffieapparaat installeren, staal schilderen, wat zijde verwerken op die plekken waar het steken niet lukt, zand strooien, bollen prikken, boomtakken plaatsen, en nog wat van dat soort dingen. Je gaat heel langzaam zien hoe de praalwagens gaan worden. Heel langzaam, want met de bloemen er op wordt het pas echt duidelijk (uiteraard). De eerste narcissen zijn vanmiddag gekopt en komen de cel in. En hyacinten, ach, wat zullen we daar nog van zeggen. Hoe lief de woorden ook zijn die we spreken, het gaat echt weinig worden.
Een vis, eh praalwagen in wording
Die stekersverenigingen, overigens, doen al het werk voor het corso omdat het zo ontzettend leuk is, het corsovirus heeft toegeslagen en de verenigingsband wordt verstevigd. En ook omdat er een leuke vergoeding voor de clubkas tegenover staat, geen topbedragen maar toch aardig. Meestal gebruikt men dat dan voor iets speciaals, in plaats van het op de grote hoop te gooien. En dat is ook wel slim, want sinds enkele jaren is er een goede-doelen stichting, in ons geval Fonds 1818, die in dat soort gevallen het bedrag dat de verenigingen verdienen, verdubbelt. Maar dan alleen wanneer er er met dat geld wat extra wordt gedaan. Denk aan een AED, nieuwe kostuums, een mengpaneel, en meer van dat soort dingen. Toevallig vanmiddag de papieren voor deze zogeheten steekverdubbelaar ondertekend. Dus ook voor corso 2013 geregeld.

Het zit hem in de details. Eerder gaf ik al aan dat we met de figuranten bezig zijn om hen nog meer onderdeel van het corso en hun praalwagen te laten zijn. We proberen ook met de aankleding op de praalwagens daar rekening mee te houden. De kleding van de figuranten uiteraard, maar ik bedoel nu meer de attributen. Zo hebben we bij de kringloopwinkel tafels en stoelen weggehaald voor de terrasjes, eettafels en chique stoelen. Van alle markten thuis, ook deze.
De tafel voor een Bourgondische maaltijd

Geen opmerkingen: