donderdag 11 april 2013

Aan het werk

We stomen op naar de corsoweek, een week waarin er een hoop moet gebeuren om weer een mooi (het mooiste corso van alle jaren uiteraard) op de weg te zetten. Het is natuurlijk bekend dat dit met heel veel handjes vanuit de Bollenstreek gebeurt. Om dat werk in de corsoweek en op de corsodagen steeds beter te laten verlopen, organiseren we vaker workshops. Vandaag maar liefst twee, allereerst die voor de stekersverenigingen. Vanuit diverse invalshoeken wordt er informatie gegeven over de steekdagen en het steken.
Waar komen de hyacinten vandaan (neen, niet uit Frankrijk (ook wel), maar uit welke cel).
Hoe krijg je ze en houd rekening met partij en kleurverschillen.
Hoe werk ik de verlichting goed weg zodat we ze niet zien en wel het licht zien.
Werk mee aan de afvalscheiding.
En natuurlijk: hoe kun je het best steken voor het mooiste resultaat.
We gaan het werk van de stekersverenigingen ook anders beoordelen en waarderen. Om nog meer recht te doen aan de inzet van allen.
Druk aan het oefenen voor het beste resultaat
Tweede workshop was die voor de figuranten. Veel jonge meiden dit keer, die acteerles kregen met als rode draad: hoe maak ik contact met het publiek en ben ik onderdeel van de praalwagen. En je mag best een keer zwaaien (daar ben ik weer) maar blijf zoveel mogelijk in je rol. Maar ook wat tips om de best wel lange toch lichamelijk vol te houden, met wat oefeningen en kunstjes (van Oefening baart kunst). En niet SMS'en, Whats-appen, twitteren, niets voor mij dus.

De schooiwagen achter een Agilla op de melkpakken
De hal is klaar, de vloer is gelegd. Er komt over de tennisvloer altijd eerst een plastic folie en vervolgens een grote houten vloer. Die beide zijn ook nodig voor de rest van het seizoen, wanneer de opbouwhallen weer gewoon exporthallen voor bloembollen zijn. Maar daarop wordt nog een extra laag gelegd om alle rommel en vooral water tegen te houden. Daarvoor gebruiken we melkpakken, maar dan nog op de rol. Grote rollen melkpakkenmateriaal, overschotten en afkeur, worden uitgerold. Nog een heel klusje. Komt wat voor kijken, bij een corso bouwen, da's wel duidelijk.

De mannen uit Frankrijk zijn terug, de helft van de hyacinten ook. Het gaat weer lekker ruiken in de cellen en straks in de hal. Vandaag overigens groeizaam weer, een zacht regentje. Dit weekend zon en dan gaan de narcissen en misschien ook hyacinten lekker groeien zodat we nog wat kunnen gebruiken. Maar ook dat blijft nog steeds spannend.

Ze zijn er!
Zo spannend dat dit inmiddels nationale aandacht trekt. Ik denk dat we vandaag zo'n beetje op alle nationale radiozenders geweest zijn. Oh neen, dat zijn er inmiddels zo veel, dat kan niet. Maar wel op veel van die nationale zenders. En veel kranten en digitale media pakken het ook op. Twee landelijk ochtendbladen besteedden er aandacht aan (en dat zorgt dan weer voor extra radioaandacht, zo werkt het). We zetten het corso op de kaart, want hierdoor wordt wel steeds bekender dat er op 19 en 20 april het mooiste corso, van de Bollenstreek, gaat rijden. Want dat vertellen we natuurlijk er wel bij, hierdoor wordt het juist weer grandioos. En de streek trouwens ook, want in het corsoweekend zal het overal genieten van de velden zijn.

De trekkers staan bij de hal, de meeste praalwagens in de hal, de laatste praalwagen wordt vrijdag met purschuim voorzien, er wordt hard gewerkt.

Geen opmerkingen: