zaterdag 13 april 2013

Een hoop geregel

Op zo'n zaterdag als vandaag zijn de bestuursleden van het corso vooral bezig met het regelen van allerlei zaken.
Zo werden er stapels portofoons en ander communicatiemateriaal binnengebracht. In het kader van Aaneengesloten en op tijd, maar ook van ons (jawel) Multidisciplinair coƶrdinatieplan is het van belang dat we kort, goed en snel kunnen schakelen en communiceren. En dat is dan gemakkelijk gezegd, maar ook dat kost een hoop energie. Zo is het bijvoorbeeld nodig om enkele steunzenders te plaatsen om de gehele route te bestrijken. Goed dat er (bijvoorbeeld) watertorens in de Bollenstreek staan. En het is ook wel een beetje grote jongens speelgoed, al dat leuke spul.
Gypsophilia (het witte)
Elders in de hal stond een van onze mannen in het zweet Gyps uit te pakken, ja Gyps met een Y, dus geen gips. We kregen een behoorlijke partij Gypsophilia aangeboden, moesten het wel halen en uitpakken en op water zetten. Dat deden we dan dus ook. Wel leuk om een product, geen bolbloem zijnde, dat zijn oorsprong in de Bollenstreek kent wat meer in het corso te kunnen gebruiken.

En natuurlijk zijn onze Hyacinten-007's door de Bollenstreek aan het rijden om te zoeken naar velden die we dinsdag of woensdag kunnen gebruiken, dat is: snijden. Dat mooie weer, dat voor zondag voorspeld is, is dan wel echt hard nodig (en ik heb er nog een klein beetje een hard hoofd in). En, ook voor de narcissen blijft het spannend, maar daar is wel een aantal velden in het snotje. Voor een praalwagen moeten we nog wel even nadenken. Kunnen we meestal wel wat creatief met kleuren spelen, voor de normaal gesproken rode aardbeien wordt dat wel een uitdaging. Rood hoort bij tulpen en die zijn er echt niet. Misschien moeten we daarom de aardbeiden maar een echt andere kleur geven, dus gewoon knalblauwe aardbeien maken!

Weer anderen zijn druk bezig geweest om de toch wel leuke van de werkvloer komende ideeƫn over het schooien (zie gisteren) uit te werken. We hebben nog 6 dagen! Zijn bijvoorbeeld op zoek naar een bakkersfiets, met chauffeur (ik niet, wil wel graag fietsen, maar heb die corsodag wat anders te doen) in bakkerskostuum. Ik gok dat zelfs dat nog gaat lukken.
Ik zag timmerlieden de bar in elkaar zetten en de cateringhoek verder opbouwen (weer nieuwe vrijwilligers, chapeau). Hele stapels gaasbakken werden heen en weer gereden om routes uit te stippelen.
Laten we hopen dat deze te groot is (voor restafval)
We doen dit jaar weer nadrukkelijker aan afvalscheiding, we moeten en willen het goede voorbeeld geven en het is ook een (terechte) voorwaarde van onze sponsor Meerlanden. Er komen diverse afvalhoeken (eigenlijk dus milieuparkjes), waar we groenafval (daar hebben we wel wat van), plastic, papier en (dus niet zo veel) restafval apart houden. Duurzaamheid voorop.
En, we denken aan alles, ik zag een groot spandoek in corsokleuren met verwijzing naar de toiletten.

Kortom, er komt wat kijken voordat we aan de slag gaan met die 1000 paar handen die de praalwagens mooi gaan maken.

Geen opmerkingen: