vrijdag 19 april 2013

Gewoon Lekker Werken

Een heerlijke donderdag, waarop we nu eens lekker aan de slag konden met dat waar we goed in zijn en wat we graag doen, een corso bouwen om straks te laten rijden. Een van de mensen zei vanavond toen we naar huis toe mochten: Eigenlijk komt het meeste toch uiteindelijk gewoon goed. En zo is het (en dat moeten we anderen ook maar eens laten merken en/of ervaren). En dat het goed komt is omdat er gewoon lekker gewerkt wordt.
Gewoon mooi geworden

Een groot gedeelte van de praalwagens is klaar. Wat zien ze er weer mooi uit. Nog enkele praalwagens met een uitdaging. Daar moeten nog wel wat handen aan besteed worden. Of een oplossing gevonden voor het feit dat er net van het ene soort hyacinten dan toch net te weinig is. Uithalen en hersteken met een ander soort of anderszins een oplossing vinden. Dat lukt, we zijn daarin heel creatief (geworden).
Zeker zo'n laatst steekavond, de donderdag is er echt sprake van het corsovirus. Veel handen die licht werk maken, leuke muziek van de straatklinkers en een erg enthousiast optreden van de Bollensteek band. Sprak nog een Duitse cameraploeg en die heeft wel vier keer gevraagd of het klopte dat we dit alles met een heel grote groep vrijwilligers doen. En of ik dat (op mijn beste Duits) ook nog in de camera wilde herhalen. Natuurlijk, want het is zo. Komt daarna een Amerikaan op me af die exact dezelfde vraag stelde. Leuk hè!
Niet vergeten, ook mooie luxe wagens
Jan Slagter van MAX was er nog, uiteraard bij zijn twee praalwagens, die heel mooi worden. Hij heeft ook alvast wat opnames gemaakt die gemonteerd worden in de zaterdag te maken opnamen van het bloemencorso, uit te zenden in het weekend daarna, op zondag 28 april om 17.05 uur op Nederland 2 (of is het al NPO 2 geworden?).

Nog nooit gebeurd dat we tot zo kort voor de afronding bloemen aan het snijden geweest zijn. Tot in de donderdagavond kwamen er nog verse bloemen binnen. En misschien is het zelfs nodig om vrijdagochtend nog een klein beetje bij te snijden. Hopelijk niet, maar als het nodig is, doen we het (uiteraard). De chauffeur die de kratten komen (brengen en) halen, is werkelijk een kunstenaar, over een smal bruggetje deze keer. Het gaat wel eens mis, want begin van de week draaide hij zich vast in het bollenland.

Het is net een echt bedrijf, met zelfs afvalscheiding. Gaat goed (op een paar stekersverenigingen na, best wel wat
Gewoon werken
jammer, omdat wij juist die verenigingen erg helpen).

Morgen afronden en allerlei officiële dingen voordat en tijdens dat het corso rijdt. Kreeg een heus protocoldraaiboek voor de opening in Noordwijk. Weten we wat ons te wachten staat. Een mooi corso dus.

Geen opmerkingen: