dinsdag 9 april 2013

Doe nog maar een workshop

We zitten nu echt in de aanloop naar het corso met volop voorbereidingen. Ik heb daarom de vlag maar uitgehangen, kijk er vanaf mijn werkkamer bovenop. Er zijn trouwens nog voldoende vlaggen beschikbaar (te koop). Interesse, stuur een mail naar info@bloemencorso.info.

Om mensen met het corsovirus te helpen, organiseren we deze week maar liefst drie heuse workshops. We beginnen met de "steekworkshop". Daarin krijgen de stekersverenigingen een stukje uitleg en ondersteuning hoe de praalwagen nog mooier te maken dan ze vaak al zijn. Dat doen we met echte bloemen. Huh, ja die moeten we dan nog wel ergens vandaan fietsen, want uit Frankrijk zijn ze er nog niet. Extra uitdaging. Zal wel uit een kas vandaan gehaald gaan worden, we hebben er voor die opleiding niet zo veel nodig.
Dit jaar is het overigens ook mogelijk om als"losse steker" te komen helpen bij het bloemencorso. Aan twee praalwagens kan door mensen die het leuk vinden om te steken meegewerkt worden, ook al zijn ze geen lid van een vereniging die een praalwagen onder zijn beheer heeft. We kregen zo vaak vragen van mensen die graag wilden helpen, dat we dit nu zo een keer willen proberen. Heb je interesse, mail even en kom woensdag- en/of donderdagavond naar de corsohal. Wel voor een aantal uren graag :-).
De tweede workshop is die voor onze figuranten. We zijn al wat langer bezig om de figuranten wat meer onderdeel van de praalwagen en het onderwerp dat wordt uitgebeeld te laten zijn. Een soort totaalbeeld, zo te zeggen. De figuranten worden daar bij geholpen in die workshop die door een echte begeleider van artiesten wordt gegeven.
Workshop nummer drie is voor de mensen die bezig zijn om onze financiƫn op peil te houden en rondom en op de schooiwagen bezig zijn. Collecteren kun je leren, moet je maar denken. Ook dit wordt gedaan door iemand die goed thuis is in de wereld van acteren en toneel.
Beetje ruime interpretatie van het begrip workshop
Zit me net te bedenken dat we min of meer nog een vierde workshop hebben, die voor journalisten, alleen noemen we dat dan persconferentie. Op woensdag rond de middag worden de media bijgepraat rondom het corso en alle andere activiteiten die er in dat weekend in de Bollenstreek en Haarlem worden georganiseerd. Want, het corsoweekend is meer dan alleen een corso, er wordt enorm veel gedaan voor bewoners en toeristen. Tijdens de persconferentie krijgen van alle gemeenten vertegenwoordigers de gelegenheid daar iets over te vertellen. Het is een hele lijst kan ik verklappen. En zelf heb ik nog wat wetenswaardigheden, zo praten we live met "onze man in Frankrijk" om uit de eerste hand te horen hoe de hyacintenvlag er bij hangt.

Genoeg te doen dus weer en nog.

Geen opmerkingen: