dinsdag 16 april 2013

Het weer

We hebben het veel over het weer bij het bloemencorso. En Piet Paulusma van het weer heeft het over het bloemencorso. Vanavond stond hij in de corsohallen om zijn voorspellingen voor onder meer het corsoweekend te doen. Dat ziet er op zich heel aardig uit. Droog, wat fris, maar met een lekker zonnetje en weinig wind. Hoe anders dan het vandaag was en morgen wordt.

Piet Paulusma met een van de "huismeesters"
Het weet dat, dat weer. Dankzij het weer zijn we dus "veroordeeld" tot Franse hyacinten. Overigens, we zijn met die Franse hyacinten helemaal niet ongelukkig, los van het georganiseer en de kosten. Het zijn goede hyacinten en toch ook met een Nederlands tintje. Geteeld door Nederlandse telers, uit Nederlandse bollen die ook weer naar Nederland terug komen. Ze hebben alleen een Frans tintje. Ook in Bretagne was het weer anders dan anders en daardoor ook daar het seizoen laat. Net als hier. Inmiddels is de natuur dus zo'n vier weken achter en hebben we koud en guur weer gehad. (In Frankrijk, tijdens ons verblijf aldaar, was het trouwens echt slecht. Storm, harde regen en koud, waardoor we veel wachttijd hadden, in een nat gewas mag je niet komen.)
We kijken dus al heel wat langer naar weerberichten, buienradar en andere app's. Staat daarnaast ook nog eens in het multidisciplinair coƶrdinatieplan, dat we naar het weer moeten kijken. We willen dat natuurlijk zelf, kijken hoe onze mensen gekleed moeten worden en hoe het publiek kan genieten, met een dikke jas aan, een paraplu of een t-shirt. Maar we moeten scenario's hebben voor slecht weer, (te) mooi weer en noem maar op. Weer een hoofdstuk.
Het weet wat, dat weer.

Piet Paulusma dus (is een erg leuk item geworden). Maar de lijst met camera- en radioploegen is erg lang geworden voor woensdag en donderdag. Om 07.00 uur staat de eerste op de stoep. Om het begin mee te maken. En dat is dan niet de eerste steek, want die is des middags rond een uur of drie. Dan zijn we al een poosje bezig, maar ik schreef al eerder, de eerste steen komt ook op een hele laag eerste stenen. Dit jaar wordt de eerste steek gedaan door twee Sassenheimers, de gebroeders Van der Plas. Zij wonnen kaasprijzen, oftewel prijzen voor hun boerenkaas. En de eerste steek wordt traditiegetrouw gedaan op de praalwagen van Teylingen en laat die (Bon Appetit) nu over streekproducten gaan, met een grote koe en kaas voorop.

Van een aantal jaar geleden, bloemwerk en hyacinten
Inmiddels veel bloemen in de hal, voor het bloemwerk op de praalwagens en luxe auto's en zo. Het afval scheiden moeten sommigen nog aan wennen (thuis is het toch ook niet zo moeilijk), de verkeersregelaars hebben hun eerst uren buiten er al opzitten. En over de gele borden wordt erg veel gesproken. Vooral over het nuttig effect en de overkill waaraan gedaan wordt (moet worden).

Vanavond met "mijn" mensen nog even een borreltje (er was geen Spa rood, mag nog wel hersteld worden) als officiƫle aftrap van onze marathon van drie steekdagen en twee corsodagen en een marktdag in Haarlem.

1 opmerking:

Consunet zei

Het was een mooi item met Piet Paulisma. Succes met de komende dagen van steken en uitrollen van de Corso 2013.