zaterdag 20 april 2013

Eerste ronde

De nieuwe vrijdagavond zit er op, het ging goed. Beetje wennen, omdat er anders gestart wordt en zo en dat leverde een hilarische situatie op. De luxe wagens bleven achter de praalwagens aan rijden terwijl ze voor het invoegen een andere weg hadden moeten nemen. Maar creatief als we zijn, lossen we dat weer op en stond uiteindelijk alles in de juiste volgorde klaar voor de show in Noordwijkerhout. Ietsje later dan bedoeld, maar goed. En wat leuk was, toen we er nog niet waren, waren de mensen er ook nog niet. En toen we er waren kwamen de mensen ineens ook uit alle hoeken en gaten. Het was dus best lekker druk al bij het stilstaande deel van Noordwijkerhout-corso. En, volgens onze mensen in de stoet, in Noordwijkerhout toch wel een vergellijkbaar bezoekersaantal. Het waaide best nog wel wat stevig, waardoor het frisjes (of gewoon erg fris) was.

Wilden we weg, mochten we niet weg (stonden we dus eigenlijk toch nog een aardig tijd in Noordwijkerhout te pronken). Was een dingetje gebeurd (niet in de stoet) waardoor een ambulance nodig was. Netjes gewacht, prima geregeld, die hulpverlening, en daarna dus weg. De achterstand die we hadden liepen we langzamerhand in.

Daardoor reden we op tijd (en aaneengesloten) Noordwijk binnen, ook op tijd bij de Hotels van Oranje, waar de officiƫle opening was (als in: de eerste paal of steen is ook nooit echt de eerste). Dus in feite het officiƫle moment, is misschien een betere term. Minister Blok had heel aardig woorden en ook belangrijke woorden. Hij benadrukte het belang van het bloemencorso en het evenement voor de gehele streek. Het zet de Bollenstreek op de kaart en houdt de sector en het toerisme levendig. Dat alles in belang van de (algehele) economie.
Hoe moet je nu flamberen?
Samen met de minister mocht ik het corso flamberen (Bon Appetit). Met beide een fakkel staken we met een grote pan op een joekel van een hyacintenfornuis het corso de weg op. De minister genoot en de mensen er om heen ook. Het was wel (erg) koud en een stevige wind.

Een succesvolle avond, een goede start om zaterdag met vertrouwen tegemoet te zien. Het mooiste corso is bezig. En de weersverwachtingen vertrouw ik volledig. Zonnig, wat fris, doch weinig wind en geen regen. Wat willen we nog meer. (Ietsje warmer?)

Oh ja, we hebben ook de prijswinnaar nog bekend gemaakt. Prijsuitreiking half mei, inclusief motivering. Maar hier de winnaars.


Luxe wagens 2013
1e prijs  Volkswagen Beatle Cabria (deelnemer: Kasteel Keukenhof & Roeland Juweliers)
2e prijs  Renault Traffic (deelnemer: AB)
3e prijs Jaguar XF Sportbrake (deelnemer: Kimman Amsterdam-Haarlem BV)
Stekersprijs 2013
1e prijs Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken (praalwagen: Apen eten Bananen)
2e prijs Corsogroep De Zilk (praalwagen: Proost!)
3e prijs Scouting Lisser Kaninefaten (praalwagen: Strawberry Fields Forever van de Gemeente Hillegom)
Mooiste praalwagen 2013
1e prijs Apen eten bananen (Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken)
2e prijs High Tea (Bloemententoonstelling Keukenhof)
3e prijs Appeltje voor de dorst (Rabobank Bollenstreek)


Geen opmerkingen: