zondag 12 april 2015

Bellen, bellen, bellen

Nog twee weken en dan is het weer zo ver, Bloemencorso 2015 (sterker nog, dan is ie al achter de rug). 200 Jaar Koninkrijk en dat is een leuk thema. In volgende blogs daar af en toe wat meer over.
We zijn uiteraard al heel druk doende met de voorbereidingen, voor zover die niet jaarrond plaatsvinden.  Maar de komende twee weken moet het echt gebeuren natuurlijk. Maandag (13 april) gaan we de eerste hyacinten van het land halen, dus koppen, in kratjes doen en naar Sassenheim rijden. Dan is het echt (begonnen) en ruikt het naar het corso. Dit jaar gaat dat waarschijnlijk wel helemaal goed komen. Goede kwaliteit, de meeste kleuren zullen er wel zijn, we verwachten nog de nodige narcissen en als het enigszins wil vlotten ook nog mooie tulpen.
Voorbereidingen in volle gang (dank aan IP One)
De andere start was afgelopen vrijdag 10 april met de zogeheten belactie door prominenten uit de Bollenstreek en Haarlem. Dat was een leuk dingetje. Het gemeentehuis van Lisse, de raadszaal dus, was door Denis Wassenaar van IP One omgetoverd in en heus callcenter. 25 toestellen op de tafel waar normaal al die iPads van de raadsleden staan. Ruim 25 prominenten, 28 om precies te zijn in Lisse en 1 in Werkendam hadden een deel van hun vrijdagmiddag opgeofferd om ons bloemencorso te helpen. (Oud)burgemeesters, (oud)wethouders, (oud)citymanagers, captains of het bedrijfsleven, voormannen uit de organisaties van het bedrijfsleven en nog meer. Mooie club.
De prominenten aan de slag

Vorige jaar zijn we van start gegaan met onze wat we zelf noemen vriendenactie. Bedrijven (als bedrijfsvriend) en mensen (als persoonlijke vriend) kunnen op die manier hun steun aan het corso betuigen of gewoon laten zien dat ze het corso leuk vinden.  We doen dat enerzijds om wat centen binnen te krijgen voor ons corso, maar anderszins ook om die bedrijven en personen te verbinden aan het corso. Veel bedrijven willen het corso ondersteunen, maar kunnen of willen niet meedoen met een praalwagen of een andersoortig voertuig. Het past niet bij hun bedrijf of reclamebeleid of wellicht is het te begrotelijk. Op deze manier helpen ze en daar krijgen ze wat voor terug.
Die belactie was wel heel leuk, vind ik zelf. En dat vonden de prominenten ook. Een drukke kakofonie in de raadszaal, al die door elkaar heen bellende mensen. De bedrijven vonden het helemaal niet erg om gebeld te worden. Dat kwam natuurlijk ook omdat ze meestal een bekende aan de lijn kregen. En die prominenten werden steeds enthousiaster. Stookten elkaar ook wel ene beetje op, dat was helemaal aardig om te zien. En werden steeds fanatieker. Toen we om 15.00 uur de stekker er uit trokken (figuurlijk dan) waren de meeste nog niet klaar, ze wilden ook nog door gaan. Een enkeling direct na 15.00 uur al, vele anderen namen nog een aantal namen mee: “die konden we niet bereiken of kunnen we later dit weekend of volgende week terug bellen”. Ook bij ons ligt nog zo’n lijstje om terug te bellen of informatie te mailen.

De eerste resultaten
Heel succesvol dus en het aantal stijgt nog steeds. Om die reden, maar ook om een nieuwtje te hebben bij de persconferentie aanstaande dinsdag 14 april, maken we daar dan de stand (van dat moment…) bekend. Op vrijdagmiddag haalden we in ieder geval al een dikke 1 (neen, niet van 1000, dat zou echt te mooi zijn). En des avonds waren er al 10 bij. Dat belooft wat voor maandag en dinsdag. Ook zo benieuwd naar de eindstand, ik vertel het dinsdag in Keukenhof bij die persconferentie en blog het dinsdagavond.


Niet gebeld, niet getreurd! www.bloemencorso.info/vrienden

Geen opmerkingen: