maandag 5 mei 2014

Het sluitstuk

Het zit er nu echt op (hoewel, nog wat afbreken). Corso 2014 kan de boeken in. Ook in Haarlem was het druk, vermoedelijk drukker dan andere jaren. De mensen genoten van de mooie praalwagens in de binnenstad. De horeca en winkeliers deden goede zaken. En ook nu gold dat de bloemen zich nog best heel aardig hebben gehouden. Tenminste ook wanneer ik de mensen moet geloven die na afloop met graagte wat van die bloemen mee wilden nemen. Ik blijf het wat bijzonder vinden, maar goed.
We begonnen overigens op tijd met het opbreken van de corso-opstelling vanwege de dodenherdenking.

We worden driftig geholpen bij de ontmanteling
Om 16.00 uur gingen de eerste praalwagens onder stoom op weg naar de grote parkeerplaats aan de Randweg, alwaar ze vanaf maandag gesloopt gaan worden. Dagje of drie en er is niets meer van te zien, alleen de onderstellen die dan de opslag in kunnen.
Mooie corsodag ook, zo'n zondag. Want naast de te bekijken praalwagens en een enkele luxe wagen wordt er door Haarlem, zijn ondernemers en de creatievelingen ook van alles omheen georganiseerd. Het is gewoon gezellig en je wordt heerlijk vermaakt.
In mijn uitgebreide weblog van zondag heb ik wel wat over alle mensen die meewerken aan zo'n corso geroepen, doch niet heel uitgebreid.
De winnende praalwagen in afwachting van wat komen gaat
Dus dat doe ik dan hier nog even. Naast alle bouwers, stekers, organisatiemensen, chauffeurs (door de gehele mensenmassa heen manoeuvrerend) wil ik dit keer aparte aandacht geven aan de figuranten. Ook omdat er dit jaar veel bij waren die ietwat in beweging waren. Dat begon natuurlijk met de figuranten op de praalwagen Nederland in beweging (!) van omroep MAX. Olga Commandeur en Duco Bouwens (en twee "leerlingen", die niet onderdeden) hebben vanaf begin tot eind (en dat is dan 12 1/2 uur met slechts twee eetpauzes) staan springen en de armen zwaaien, de bekende beweging van Olga. Ook de band All stars heeft geen moment onbenut gelaten. Ga er maar aan staan, zo lang zingen en spelen op de instrumenten. En dan valt op hoeveel energie ook alle andere figuranten in zo'n corso stoppen.
Het was weer druk

We laten het er bij, afrondend kan gezegd worden dat corso 2014 weer een mooi succes was, met veel energie op de weg gezet en met veel energie bekeken. We deden het graag.
In 2015 rijden we weer "op tijd", namelijk op 25 april (en op 24 april in Noordwijkerhout en op 26 april in Haarlem). Het thema dan is: 200 jaar Koninkrijk.

Geen opmerkingen: