donderdag 1 mei 2014

En dus dag 2

Er gebeurt op zo'n tweede en belangrijke opbouwdag zo onwijs veel dat het welhaast onmogelijk is om een complete weblog te maken. Laat ik er dus wat punten uithalen.

Het vriendenconcept loopt erg goed. Juist deze dagen schijven we erg veel pariculiere vrienden (het blijft een bijzonder woord). We kunnen ze nu persoonlijk benaderen (en ook het verhaal van de tickets van Singapore Airlines er bij vertellen). Maar ook het aantal bedrijfsvrienden neemt gestaag toe. Helpt natuurlijk ook dat er twee zogeheten netwerkbijeenkomsten zijn gehouden. Allereerst die van Meerbusiness Bollenstreek, een netwerkclub van ondernemers. En vervolgens het Sportcafe Teylingen, de ontmoetingsplek voor politiek, verenigingen en ondernemers uit Teylingen. Bij beide dus veel bedrijven aanwezig en met een (terecht!) goed verhaal raken de nodige ondernemers overtuigd. Plus een belangrijke particulier vriend die ik zelf heb opgeschreven. Heb een persoonlijke rondleiding aan de burgemeester van Noordwijkerhout gegeven, de heer Gerrit Goedhart. Leuk dat enthousiasme te zien bij de praalwagens van De Zilk en Noordwijkerhout, doch ook bij de rest. En na afloop is ook hij vriend geworden. Mooi hoor.
Dan kun je er natuurlijk niet meer onderuit (wilde hij ook niet hoor!)

De corso-opbouwdagen zijn allang niet meer van: we maken een paar praalwagens en dat is het. Het is een elementen op zich, met verenigingszin en entertainment. Adest Musica uit Sassenheim liet de stageband spelen en het uit de gehele (ruime) Bollenstreek afkomstige Eurokoor, tevens stekersvereniging, zong ook de sterren van de hemel.
Leuke hobby (dat zingen en steken)
Er komen nog steeds veel filmploegen langs. Voor het programma Vandaag de dag van WNL werden de live items vanuit de corsohal ingezonden en dus uitgezonden. Het corso van zaterdag wordt ook dit jaar weer integraal door Omroep MAX uitgezonden. Niet echt live, dat risico is te groot (vertragingen die we niet altijd in de hand hebben), maar wel de week erop (dus) in zijn geheel.
Zo werkt het achter de schermen.


De voorman van MAX, Jan Slagter, was vandaag in de hal om een aantal shots/interviews te maken die dan door de uitzending heen worden gemonteerd. Het enthousiasme van Jan Slagter voor het corso is altijd mooi om te zien. Nog even, Omroep MAX doet ook mee met de praalwagens Nederland in Beweging. En de presentatoren daarvan Olga Commandeur en Duco Bouwens zullen de gehele dag figureren. Dat woord figureren is dan eigenlijk verkeerd gekozen, want ze zullen de hele dag in beweging zijn. Leuk interview overigens met Olga in de corsokrant. Met tips voor tijdens het wachten op het corso.

Naast het steken en verder mooi maken van de praalwagens (wat overigens prima verloopt, alle praalwagens zijn veel verder dan andere jaren en sowieso weer mooier ondanks DE uitdaging) wordt er ook veel voor de goede logistiek geregeld. De benodigde scooters zijn gebracht en krijgen een mooie corsoaankleding. De (bekende oranje Bollenstreek-) fietsen idem. In de regiekamer komt steeds meer technisch vernuftig materiaal te staan.
De corsofietsen van Kees
Druk doende met aspecten rondom de opening in Noordwijkerhout, zelfs zelf de bouwlampen om het (verlichte!) corso uit te lichten bij de Witte Kerk geregeld. Met Jan Rot nog de logistiek en muziekvoorziening afgerond. Ik zei niet voor niets al eens eerder: Het is net een echt bedrijf. Maar dan wel een bedrijf met een bijzonder product.

Verder stond de dag vooral in het teken van het steken van de wagens (waar dan ook nog eens erg veel kijkers op af zijn gekomen).

Ik heb genoten en velen met mij.

Geen opmerkingen: