zaterdag 3 mei 2014

Geweldig

Wat ben ik trots op "mijn" mensen. Met zijn allen is er een formidabel resultaat neergezet. Het was niet gemakkelijk, maar wellicht daarom heeft iedereen nog meer zijn best gedaan dan anders. En gezamenlijk zich hard gemaakt om er het allerallerbeste van te maken. Ik zeg het niet vaak (uch), maar dit wordt het mooiste corso!
De verlichte toer door Noordwijkerhout is magnifiek geweest. Met een leuke officiĆ«le bijeenkomst in de Witte Kerk, waar Jan Rot een formidabele greep uit zijn hertaal-repertoir deed en een vijftal toepasselijke songs ten gehore bracht. En buiten een eigen versie van het Wilhelmus als openingslied zong, samen met het veelkoppig publiek. En dat dit openingslied zo toepasselijk zou zijn omdat ik net daarvoor het thema voor corso 2015 bekend had gemaakt, dat wisten we van elkaar  niet. Zou toeval dan toch bestaan? Thema voor 2015 is namelijk 200 jaar Koninkrijk.
Het was een gezellige drukte. Het leek drukker dan andere jaren, ook het stilstaand corso, voor de tweede keer in Noordwijkerhout, bracht veel mensen op de been. Technisch hadden we een probleem met uitval van een praalwagenaandrijving, opgelost door er snel een sleepwagen voor te zetten. En de mannen zijn nu nog aan het sleutelen.

De uitslagen van corso 2014 zijn als volgt:

Bij de luxe wagens:
1. De Amerikaans bus - Jack's casino
2. Fiat 500 - Libelle Sanoma media Netherlands
3. Citroen C1 - Energy Environment Care

Bij de Praalwagens:
1. Melk, de witte motor - KAVB Noordwijkerhout
2. Tulpen geven energie - Keukenhof
3. Feel the energy of the tropics - Singapore airlines, Singapore tourism board
Een mooie gevarieerde lijst.
Dit is hem, de kampioen van 2014
En persoonlijk kreeg ik het warm van de mooie woorden van burgemeester Gerrit Goedhart in mijn richting, gevolgd door een hartverwarmend applaus.

Geen opmerkingen: