maandag 20 april 2015

Tekst

Vandaag beetje veel met woorden en teksten bezig geweest. Iedereen druk bezig met het corso natuurlijk, maar daar moet ook nog veel over en bij geschreven worden, met woorden gewerkt.
Zo zijn de laatste nieuwsbrieven voor dit corso de deur uit. Afgelopen (corso)seizoen voor het eerst (voorheen gebeurde het incidenteel nog wel eens) gestructureerd aan de slag met nieuwsbrieven. En dan direct ook maar in diverse edities. We maken er drieƫnhalf. Voor de vrienden (persoonlijke en bedrijfsvrienden, die zijn apart maar lijken uiteraard nogal veel op elkaar). Voor de vrijwilligers en andere betrokkenen. En dan nog een algemene, voor wie maar wil. Voor die laatste kun je je overigens via onze website inschrijven. Moet je doen, is best heel leuk. En we hebben er best wat werk aan, dus hoe meer we er mogen versturen, hoe liever we dat doen.
Een eenvoudige doch doeltreffende tekst
Andere teksten waar we druk mee waren, waren de teksten inzake alle deelnemers, bijvoorbeeld op de borden die op de deelnemende voertuigen komen. Dat moet er natuurlijk gelikt uit zien, dus even secuur alles doornemen. Ook hoe men vermeld wordt op onze website. En dat geldt dan ook weer voor al die nieuwe bedrijfsvrienden. We zetten ze allemaal, graag, op de website, waar mogelijk met logo. Maar ook dat moet natuurlijk secuur gaan en zijn. En we hadden er ineens zoveel tegelijk, was best even opletten.
Ook, maar dan vooral in mijn hoofd, met de speeches voor bij de diverse activiteiten bezig. Bij de eerste steek, bij de ontvangst van de diverse groepen die me graag wat willen horen zeggen (althans, dat zeggen ze…). En voor bij de opening op vrijdagavond, op zaterdagochtend, bij de start voor de medewerkers en noem maar op. Nu ik dat zo opschrijf: komt best wat voor kijken dus (ahum).
Dinsdag komt de Turkse staatstelevisie (dat –staats- zeggen ze er zelf telkens bij hoor) en gaan we naar de Hortus. Ook daar maar even wat tekst voor bedacht. Ook voor de uitzending van het corso door Omroep Max met de presentatrice, Mascha de Rooij, de teksten doorgenomen. En dan land ik als vanzelf aan bij de algemene tekst voor bij de diverse tribunes en ontvangsten. Normaal maakte onze Gerard de Wagt deze. Hij begon daar al mee voor de presentatie-avond uit, ook  ten behoeve van die presentatie-avond. Maar, het zal wel bekend zijn inmiddels, Gerard is geveld door een herseninfarct (het goede bericht is overigens dat hij vandaag definitief naar huis is gekomen, na een langdurig verblijf in het revalidatiecentrum Rijnland). En heeft dus niets meer voor het corso kunnen doen, ook niet de teksten maken. Gelukkig zijn we zo ver dat we vervangers hebben voor zijn spraakwaterval op die diverse plekken. En zijn we met een van die vervangers, Carla Kieft, die dan ook weer de achtergrond informatie bij de uitzending van Omroep Max verzorgt, druk doende de test te fabrieken. Ook best nog een klusje.
Het cateringplein op de stukloop-ondervloer


In zo’n corsoblog moet je ook een beetje creatief zijn, dus mijn laatste onderwerp over tekst gaat over de vloer van de corsohal. Huh? Ja, voor die ondervloer gebruiken we iets wat we stukloop noemen, ik heb die tekst niet bedacht. Dat is maar liefst 7,5 kilometer verpakkingsmateriaal, aangeboden door Elopak. Het zijn rollen bewerkt karton waar drinkpakken uit worden gemaakt. De tekst daarvan is afgekeurd vanwege misdrukken of anderszins. En aangezien wij de kant zonder tekst gebruiken, de tekst wordt naar onderen gedraaid, zijn we er erg mee gered.

 
Afgekeurde tekst

Geen opmerkingen: