dinsdag 21 april 2015

Op de valreep

We zijn natuurlijk zo’n beetje het gehele jaar bezig met het corso, een half jaar intensief bezig met het corso , anderhalve maand zeer intensief bezig met het corso en een week giga-intensief bezig met het corso. En hoewel we dus zo’n jaar bezig zijn met het corso, moeten er toch altijd nog net een paar dingen op het laatste moment geregeld worden. Het mooie is dat dit dan altijd (of nou ja bijna altijd) lukt. Maar het is wel eens spannend en zo.
Het is soms wat behelpen
Zo kwam vandaag pas rond dat we op de diverse doorkomstplekken met een tribune en ontvangsten voldoende spreekstalmeesters hebben. Vanwege de uitval van Gerard de Wagt dan natuurlijk. Maar, is rond. Zo ook de laatste speaker voor de aankondiging van de schooiwagen in het corso. Je weet wel, de praalwagen van het publiek. Die laten we al vanaf bijna het begin aankondigen door een lokale bekendheid (of schone of beide), om nog een keer uit te leggen wat het nu precies is en vooral dat het vrijblijvend is, doch zeer wordt gewaardeerd. We hebben een hele upgrading, om het eens in goed Nederlands te zeggen, doorgevoerd, maar de speakers zijn behouden gebleven. Het effect daarvan was destijds het meest merkbaar dus. En, de laatste opengevallen plek, in Haarlem, is nu, net, vanmiddag, ingevuld. Pjoe.


Jaja, de eerste pennen zitten er in
We zochten ook nog wat van die verkeerslichtkegels, waar de politie altijd driftig mee staat te zwaaien wanneer ze je willen aanhouden, doch die wij ook voor onze verkeersregelaars goed kunnen gebruiken. Wilde niet helemaal lukken, doch een tweet vorige week leverde op dat we er ineens snel voldoende kunnen lenen. Dank dus.
Nog zoiets dat op het laatste moment met wat tweets en Facebook berichten rondkwam zijn de verkeersregelaars zelf. We beginnen begin van het jaar al met werven, er kwamen er dan ok wel best een aantal op af, doch nog niet voldoende. Gelukkig overigens kunnen we voor die verkeersregelaars ook een beroep doen op het ROC Mondriaan uit Den Haag. Zij leveren er op de corsodag maar liefst 25. Vorige week waren we nog op zoek naar 5 verkeersregelaars en jawel, dit weekend er zes op kunnen schrijven. Op de valreep en net op tijd voor de cursus verkeersregelaar die voor maar liefst 50 vrijwilligers gegeven kon worden. (De leerlingen van het ROC hoeven die cursus niet te doen, doch krijgen van mensen van ons corso-les.) Nu kunnen we op alle punten waar we zelf het verkeer mogen regelen en begeleiden dit met vrijwilligers doen. Maar, een gewaarschuwd mens, er zijn best veel plekken waar we dat slechts met gecertifieerde, dus professionele, dus betaalde krachten mogen, in feite dus moeten doen. Het zij zo, ik weet dat de meeste van onze mensen dat heel goed ook zouden kunnen. Maar,…. mag niet.
Leuk speelgoed 

Vandaag ook heel veel de hal binnen gekomen voor de grote aftrap op woensdag. Maar dat is dan niet op de valreep, maar gewoon volgens planning. De meeste luxe wagens zijn er al, een heel deel heeft zijn bloembepakking al op zich. Alle door De Meerlanden aangeboden afval- of recylecontainers zijn binnen, een hele bups omdat we steeds meer en beter aan afvalscheiding doen. Cateringplein is helemaal gereed (we hebben er zelfs vanavond al kunnen eten, lekker) en de kassa staat. Met een heus pinapparaat dit keer. Jawel.

Plus, de eerste steek is gezet, maar dan natuurlijk niet officieel. Met de tulpenbollen kon men aan de slag, mooie daarvan is dat deze dit jaar door een spoelbedrijf uit Noordwijkerhout even gespoeld zijn, werkt gemakkelijk en staat veel mooier.

 
Maar liefst 50 cursussen gegeven

Geen opmerkingen: