zondag 19 april 2015

Nevenactiviteiten

En –werkzaamheden. Dit zijn de drukke maanden waarin het moet en gaat gebeuren. Alle voorbereidingen rondom het corso natuurlijk en de bouw plus bloemenjacht. Maar er gebeurt natuurlijk zo veel meer in de Bollenstreek, in en rondom het corso en met ons unieke icoon, de bloembol.
Eerder verhaalde ik al over de kindercorso’s en daaraan gerelateerd de mozaïekwedstrijden. De eerste zijn geweest in Lisse. Bij de mozaïekwedstrijd zijn we nog wel behoorlijk betrokken, wij verzorgen in goed overleg de hyacinten. Zagen namelijk in het begin dat er, zeker in de jaren dat het met de hyacinten allemaal wat moeilijker verliep, een soort van strijd was en we elkaar wel eens in de weg liepen. Nu niet meer dus, op deze wijze heeft men er geen omkijken naar, wij hebben de expertise, de mensen en het materieel. Men betaalt er overigens wel wat voor, maar dat zijn dan de kosten die wij er zelf ook aan hebben.
In Sassenheim was vandaag de corso-lentemarkt (dat corso bedenk ik er een klein beetje bij), ook om de mensen te laten genieten van al het moois dat er op dit moment is te doen in de streek. De evenementen die worden georganiseerd konden dat verkondigen, er werden vrienden voor het corso geworven en er was ook een (1) mozaïek. (Het begin is er dus.) Ook daarvoor regelden wij de bloemen, graag gedaan. In Sassenheim wel een beetje jammer dat de winkeliers/ondernemers niet de gelegenheid te baat namen om er een leuke koopzondag aan te koppelen. Beetje gemiste kans.
Afgelopen week de start van een ander leuke bollenattractie. De Tulperij, enthousiaste ondernemers die hun bedrijf en de Bollen(streek) benutten om toeristen te vermaken, hielden de extra actie Bubbelen in de Bollen, om nog meer mensen enthousiast te maken. En al kwamen er dan niet al te veel in zwembroek op af, het maakt wel weer dat er de loop en de praat in zit.
Zelfs het luchtkussen was 200 jaar Koninkrijk
Nog een mooi gekoppeld evenement, tevens voor het goede doel, is de 2e Hollen door de Bollen. Team Bollenstreek van de Roparun gebruikt de mooie periode, de mooie velden en de mooie straatjes om een prestatieloop te organiseren. Vorig jaar al behoorlijk succesvol, dit jaar daarom naast de 5 en 10 km prestatieloop ook een wandeltocht (de route was toch vrij) en een kinderloop(je) (de ouders waren er toch). Ruim 800 deelnemers. Vorig jaar zelf nog wat behulpzaam geweest bij de organisatie, vooral daar waar het de regeltjes en vergunning betreft (de loop gaat door twee gemeenten en je weet, dat is dan altijd weer een extra uitdaging) en de verkeersregelaars. We hebben wat ervaring tenslotte. Hierbij overigens wel wat mensen die niet op tijd aanwezig konden zijn, want het verkeer stond al vroeg vast. Jammer, maar wellicht nog een pluspuntje, wanneer de mensen (die het voor het zeggen hebben) in de Haarlemmermeer het ook gemerkt hebben. Daar zijn ze namelijk van plan om een belangrijke toevoerweg naar Lisse en de Bollenstreek, de Lisserweg, drie weken (ja, precies de drukste bollenweken) af te sluiten voor werkzaamheden. Ik mag natuurlijk niet zeggen: Je verzint het toch niet, dus dan zeg ik dat maar niet... Wij 9 maanden bezig (en ook Keukenhof) over verkeer, routes, omleidingen op corsodag, verkeersstromen en dan krijg je dit.

In het corsoweekend zelf natuurlijk veel activiteiten, ook daar verhaalde ik al wat eerder over en later stip ik er wellicht nog wat aan. Nu wat over de startplek van het corso Noordwijkerhout: Op de vrijdag, voorafgaand aan het stilstaand en verlicht corso, doch ook parallel daaraan. Een stille fanfare (whatever that may be), toneelspelers, Sophie Warmerdam (van de musical). En zaterdag, ik kan er dus helaas zelf niet bij zijn, het optreden van een dansen zanggroep uit Holambra, de Nederlandse kolonie in Brazilië.
Leuk he!
Jongens en meiden uit achterstandswijken in klederdracht en op klompen doen de samba, op klompen dus. Ook daarmee een beetje geholpen, vooral met contacten waar op te treden en wat ervoor terug te krijgen. Ben tenslotte niet voor niets circa 25 keer in Brazilië geweest, in een vorig leven.

Geen opmerkingen: