zaterdag 25 april 2015

De kop is eraf

De corsovrijwilliger
Het verlichte avondcorso in Noordwijkerhout zit er al weer op. Een groot succes, een enorme mensenmassa, beetje firs en wat gedoe met verkeerd geparkeerde auto’s (die zelfs weggesleept moesten worden). Jammer.
Het was ’s middags al gezellig, lees erg, druk in Noordwijkerhout, mensen die genoten van al het prach en praal dat daar was neergezet. Ook met veel leuke activiteiten er omheen. Maar we konden natuurlijk niet wachten op de start van het corso zelf. En zoals het zo’n evenement betaamt, met een echte opening, -praatjes en –handeling. Joan Leemhuis van Nationaal comité 4 en 5 mei en Rein Willems van Nationaal comité 200 jaar Koninkrijk verrichten dat met verve. Beide met een stevig verhaal, met aandacht voor vrijheid, de democratie en de vrijwilligers. Vanuit die gedachte was de openingshandeling een toepasselijke, op een corsovrijwilligers werden twee symbolische schouderklopjes gezet, als dank aan al die vrijwilligers en aan alle andere vrijwilligers in Nederland, waarmee ons land zo mooi is geworden.
Zelf kon ik de prijswinnaars bekend maken, zie hieronder…., en het thema voor volgend jaar, zie hier: Flowers & Fashion.

CdK Jaap Smit ontmoet "zijn" Koninginnen
En toen naar buiten en genieten. De mooie wagens gingen in een lekker tempo aan eenieder voorbij, totdat… verkeerd geparkeerde auto’s de verdere doorgang verhinderden. Beetje jammer dus, niet alleen omdat het corso daar stil door stond, maar ook omdat er wat schade ontstond en dat vinden we natuurlijk altijd erg vervelend. Het mocht de pret echter niet drukken (we maakten zelfs van de nood een deugd, want de Commissaris van de Koning Jaap Smit, die er ook was, maakte kennis met de 4 Koninginnen van Oranje op de praalwagens van Omroep Max, die toevallig net voor de tribune “stilviel”).
Bekendmaking van de prijzen (onder meer)

De uitslagen:

Luxe Wagens:
1.         Nummer 22 Renault Twingo van Renault Nieuwendijk
2.         Nummer 38 Volkswagen Up! van ActiVite
3.         Nummer 46 Ford Transit van DW kozijnen.

Praalwagens:
1.         Nummer 25 Hollandse iconen van Keukenhof
2.         Nummer 19 Gouden Koets van Corsogroep KAVB Hillegom, Haarlem e.o.
3.         Nummer 39 Koninklijke musea van gemeente Leiden.


De sleepwagen 


Geen opmerkingen: