zaterdag 10 april 2010

Weer begonnenNatuurlijk zijn we al lang bezig met het bloemencorso 2010, maar zo'n twee weken voor de corsodatum kun je inderdaad zeggen dat we echt begonnen zijn.

Afgelopen week hebben we de traditionele persconferentie gehad en dat is dan weer zo'n markeringspunt: we hebben het er weer over. Was overigens een heel aardige bijeenkomst, met veel belangstelling van de schijvende media en de ethermedia. Ook later werd ik nog een aantal keren gebeld om in radiouitzendingen iets over het mooiste evenement van het jaar te vertellen.


De persconferentie werd opgeluisterd door een kort optreden van het Matangi quartet (zo schijven ze het zelf, zie ook http://www.matangi.nl/). Twee mooie stemmige nummers van dit jonge en talentvolle strijkerskwartet (zo schrijf ik het). Het kwartet of quartet speelt de gehele zaterdag mee en wel op de praalwagen van de gemeente Hillegom: Europese klank en kleur. Een heel mooie en muzikale wagen.


Twee andere nieuwigheidjes en wel twee heuse werkwinkels, ook wel workshops genoemd. Eerst afgelopen dinsdag een workshop voor de stekersverenigingen. We hebben nogal wat nieuwe clubs er bij en het leek ons goed om een aantal oudgedienden hun kennis en ervaring over te laten brengen op deze "nieuwelingen". Was leuk, met echte hyacinten, want die beginnen nu overal in de streek behoorlijk te kleuren en laten de streek kleuren. Het rook lekker in de workshopruimte.


En het was nog leuker vrijdagavond in diezelfde ruimte, want dat was het moment van de workshop voor de figuranten. We roepen al wat langer dat figuranten een echt onderdeel van het ontwerp en de uitvoering van de praalwagen uit moeten maken en eigenlijk al maken. Dat houdt in dat de figuranten zich ook op die manier moeten uiten. En om ze daar wat bij te helpen, helpen we ze met een workshop. Twee prima theaterdocenten waren daarbij behulpzaam. Ik was er bij en heb genoten van de twee dames die de training gaven, dat deden ze heel aanstekelijk en ook gedegen. Maar ook van de figuranten was het genieten. Natuurlijk is het eerst giegelen, want ja, dat acteren is toch niet zo eenvoudig en iedereen kijkt naar je. Maar ja, straks kijken er honderduizenden naar je. En al snel ging iedereen zo goed op in zijn of haar rol op de praalwagen straks, dat gaat helemaal goed komen.


Ook zijn we lekker bezig met het omvormen van al onze uitingen in of met ons nieuwe logo. Best nog een klusje.


Geen opmerkingen: