dinsdag 13 april 2010

Vergaderen en zo


Zo in de laatste weken voor het corso zit ik veel bij bijeenkomsten en vergaderingen. Vorige week dus de (leuke) workshops, gisteren onze laatste bestuursvergadering van voor het corso en vanavond zaten we nog even met de "schooiers" bij elkaar. In de bestuursvergadering gaat het zo'n laatste keer over allerlei doedingen en melden alle bestuursleden, die meestal ook een of enkele commissies onder zich hebben, waar ze staan, of er nog bijzonderheden zijn en of we nog bepaalde zaken moeten regelen en besluiten. Dan merk ik toch hoe een enthousiaste club mensen er om dit corso heen loopt en hoe veel hart ze voor de zaak hebben. Ook zij zijn er veel tijd mee bezig.

En, je raadt het al, we gaan ook dit jaar weer door met het fenomeen, want dat is het wel geworden :-), van de schooiwagen. Het overgrote deel van het publiek en de mensen uit de streek vindt dit nog steeds een erg goed idee. Want zij zien ook dat het veel tijde, energie en geld kost om dit mooie corso in de benen te houden. En dragen daar graag, vrijwillig, aan bij. En dat kan nu net met die schooiwagen. Vanavond dus met de penningmeester (die vooral blij is met het gedachtegoed Schooiwagen), de man van de scouting (die alle collectanten aanstuurt) en de speakermensen (beter woord hebben we niet: de mensen die aankondigen dat de schooiwagen er aan komt en waarvoor hij is) alle zaken nogmaals doorgenomen. Ook de bestelling van het goede weer. Want dat bepaalt best wel een deel van het succes van het corso en zeker van het geld ophalen.

En dan heb ik nog drukproeven zitten bekijken van de corsospecial, zijn de uitnodigingen voor de officiƫle aftrap van het corso in Noordwijkerhout eindelijk de deur uit, worden er allerlei persberichten gemaakt en verstuurd en hoorde ik dat er op dit moment al 7 filmploegen voor de opbouw zijn aangemeld.

Het is weer leuk om te doen allemaal. Bij dit bericht nog een paar foto's van de workshop en de persconferentie.

Geen opmerkingen: