donderdag 22 april 2010

Het kleurt

Zo'n eerste dag zie je heel snel de kleur in de hal komen. Het zakt de hal in, zei ik vorig jaar. De meeste stekers beginnen namelijk bovenaan de praalwagen en werken dan naar beneden , dus de kleur gaat ook van boven naar beneden. En er is wat dat betreft al veel gedaan de eerste steekdag. Het gaat inderdaad hard, de woensdag is echt een volwaardige dag geworden wat dat betreft. En de ambassadeur van Italiƫ deed dus de "eerste" steek. Hij was reuze enthousiast en wist van geen ophouden. Dat gebeurt telkens bij onze 'eerste steekgasten', overigens ook bij andere hoogwaardigheidsbekleders die zich in de hal melden en zien wat er allemaal komt kijken voor zo'n mooi corso. Wie weet een nieuwe deelnemer! Want zo ging het ook bij Azerbeidzjan, waarvan de ambassadeur donderdag ook langs komt.

Ook het publiek blijft enthousiast en wil mee doen. Afgelopen weekend in het programma van Paul de Leeuw nog. Een inwoner van Haarlem had als wens om eens mee te rijden als figurant. En wensen van Paul de Leeuw vervul je natuurlijk. Dus deze dame (ja, de meeste figuranten zijn nog steeds dames), rijdt zaterdag in Haarlem een stuk mee als figurant. Ze komt, wanneer we Haarlem binnen rijden, als terrasbezoeker op de wagen van de gemeente Haarlem (Gastvrij Europa) te zitten. Mag ze af en toe nog even zwaaien, want dat doen terrasbezoekers!Ook al onze stekers weer enthousiast, tot en met de nieuwe clubs aan toe. Helemaal nieuw is de voetbalvereniging Foreholte, die het steken aan het leren is. Maar wat vinden ze het ook al leuk. Ze zijn daarbij denk ik de enige of een van de weinige, omdat ze nieuw zijn, die nog niet in een eenduidige tenue rondlopen. De meeste stekersverenigingen hebben inmiddels steekkleuren. Dezelfde outfit om herkenbaar te zijn. Het heeft wel wat. En dat vrijwillig, want ze doen het nog steeds allemaal vrijwillig. Ik vind dat zo mooi, al die honderden mensen weer.

De grote kraan van Verschoor bungelt ook weer boven het buitenterrein met grote spots om alles te verlichten. Enthousiast en vrijwillig dus, de man van de kranen.

Ik houd over het algemeen altijd wel een beetje het weer in de gaten, maar nu uiteraard helemaal. En wat ziet het er goed uit! De voorspellingen zien er prima uit. Nu nog wat regen, tegen het stuiven zogezegd, want het is erg droog overal. Maar in het weekend helder, droog, zonnig, lekkere temperatuur en geen wind. Wat willen we nog meer? Niets eigenlijk, gewoon een mooi corso rijden met veel publiek. En dat gaat lukken.

Geen opmerkingen: