woensdag 21 april 2010

6135

Zoveel kratten met bloemen staaan er inmiddels in de cel. En daar moeten er dan nog een paar honderd bij komen, maar het merendeel hebben we wel. Lekker ruikt het wel in de cel, want het overgrote deel van de bloemen is hyacinten. Die steken zo lekker weg, hebben mooie en aparte kleuren (kijk maar eens om je heen hoe weinig bloemen er in de natuur blauw van kleur zijn) en ruiken inderdaad lekker. En dan ook wat tulpen (dubbele tulpen noemen we dat, meest in de kleur rood of roze, soms wat geel) plus narcissen, vaak ook dubbele (gele dan), alleen dit keer tevens narcissen met mooie grote koppen voor het maken van de slingers, trompetnarcissen genaamd.
Een enorme vracht bloemen was dat, die vrachtwagen vol met bloemen die het luchtruim niet in konden. Zelf hebben we er het nodige van kunnen gebruiken en met name de kindercorso's van Voorhout en Noordwijkerhout maakten we er blij mee. De Voorhouters gingen met een afgeladen aanhangwagen terug naar het Voorhoutse.
De vele opnames door (binnenlandse en buitenlandse) filmploegen zijn begonnen. Woensdag al een heel aantal, donderdag de meeste en vrijdag dan ook nog van de gereedstaande stoet. Natuurlijk vrijdagavond en zaterdag overdag erg veel van die jongens en meisjes. Zoals gezegd komen we voor het eerst sinds lange tijd semi-live bij de publieke omroep Max. Dinsdag nogvan alles geregeld voor de tussendooropanmes bij de opbouw (donderdag half 10 beginnen ze) en ook voor wat live shots in Keukenhof, waar ze daarna nog even langs gaan.
Woensdag: het gaat beginnen. Alle voorbereidingen zijn klaar en vanaf een uur of 8 (de vroege jongens van de volkostuinvereniging), een uur of tien (veel jongens en meisjes van allerlei verenigingen) een uur of 1 (de jongens en meisjes van veel andere clubs, bijvoorbeeld de zelfbouwers) en een uur of 2 (de ambassadeur van Italië) worden de eerste bloemen op de praalwagens gestoken. De ambassadeur van Italië doet de de officiële eerste steek. Je weet, de eerste steen is ook nooit echt de eerste steen (zou daarbij al niet eens kunnen). Deze activiteit wordt met name door de gemeente Teylingen georganiseerd, de gemeente waar de Klinkenberghallen in liggen en een van de gemeenten die erg veel rondom het corso organiseert. Italië en Venetië (vroeger ook een "land") staan centraal bij de corsowagen van Teylingen, met name ook vanwege de doorkomst van de Giro d'Italia, op 10 mei. Na het corso begint een heuze Italiaanse week (van 14 dagen).
En zo zie je, als je enthousiast bent kun je allerlei zaken mooi uitwerken en voor mensen tot plezier maken.

Geen opmerkingen: