zondag 25 april 2010

Wauw

Hier spreekt een trotse voorzitter.


Wat een fantastisch corsoweekend hebben we met zijn allen neergezet. Uiteraard helpt het weer daarbij een handje (of hand). Voor het vierde jaar op rij schitterend weer, dit jaar van begin tot eind. Zelfs in Noordwijkerhout op de tribune viel het nog wel mee (of niet tegen). De mensenmassa die er op af is gekomen, is enorm. Ik heb het zelf hier en daar gezien, zie het corso wel 7 keer dus op veel plekken zie en spreek in mensen, maar natuurlijk niet overal.
Dus een fotootje van de Keukenhof corsoboulevard, voorheen Westelijke Randweg.Het was ook een mooi corso. Prima ontworpen, goed gestoken, perfecte kwaliteit bloemen, zorgvuldig afgewerkt, juiste techniek en muziek, plus wat ik dan nog vergeet. Eigenlijk kan ik niets vergeten, gewoon prima. De slag met de figuranten lijkt te lukken. Natuurlijk, we zijn er nog niet, maar we hebben een heel grote stap gezet.Na de opening op vrijdagavond op zaterdagochtend de aftrap van de zaterdag in Noordwijk. Onze minister-president zou daar bij aanwezig zijn en hij was razendenthousiast. Uiteraard moet ie dat ook wel zijn, maar het was echt gemeend, merkte ik., Ik heb diverse woorden met hem gewisseld, het was gewoon duidellijk dat het echt was. Een leuke doop en de premier zag nog een groot deel van de stoet aan hem voorbij trekken. Door de politieke omstandigheden, diverse partijcongressen waaronder die van het CDA, moest hij toen toch wel haasjerepje weg.Ik zet gewoon weer lekker veel foto's in die blogbericht, want een corso moet je zien. Veel mediabelangstelling, natuurlijk Omroep Max die in Lisse de opnames maakte. Dat ging heel goed en men raakte allengs enthousiaster, kijk allemaal op drie mei. Heel veel regionale en lokale media-aandacht, maar ook internationaal en landelijk. Het "kwam zelfs in het NOS journaal en bij RTL".

Het draagvlak is ook politiek nog steeds groeiende getuige alle activiteiten die door de overheden worden opgepakt en georganiseerd. Hopelijk doen bijvoorbeeld de beide provincies Noord- en Zuid-Holland met een heuze praalwagen mee. Zou zo maar kunnen. Op de tribune in Voorhout schreef ik de eerste praalwagen voor 2011 op. En veel belangstelling van bedrijven en instanties voor informatie over deelname. Gaat het helemaal goed komen? Het gaat helemaal goed komen!En ook de schooiwagen was weer een succes.


Even naar Haarlem over de hoofden lopen en dan sluiten we het supercorsoweekend af.

Geen opmerkingen: