vrijdag 16 april 2010

Opening

We proberen de opening van het corso in Noordwijkerhout, en vroeger de officiële ontvangst op zaterdagmiddag in Lisse, altijd te laten doen dan wel op te laten luisteren door iets bekendere Nederlanders. En dan bij voorkeur met een relatie naar en link met het thema. Zo hebben we bij mijn eerste corso de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, Melanie Schultz Verhaege-Maes Geesteranus (echt!), uitgenodigd. Het thema was Nederland Waterland en het was heeeeel erg nat die middag. Vorige jaar was cultuurminister Plasterk bij het corso "beroemde boeken" onze gast en eerder deed minister Verburg van Landbouw (plus NV) de aftrap. Ook sportmensen viel de eer te beurt alsmede Erica Terpstra als voorzitter NOC/NSF.
Voor dit jaar hebben we twee heel fijne mensen gevonden die gerelateerd aan het thema Reis door Europa het corso op weg helpen. Dolf Beuk van (het reizen met) de bus en Martin Schröder van (het reizen met) het vliegtuig zullen in Noordwijkerhout onze speciale gasten zijn. Heel leuk en we zullen daarbij ook nog een toepasselijke openinghandeling bedenken.

Morgen gaan we de tractoren plaatsen, altijd een spectaculaire actie. Sowieso mooi om alle 17 oudjes van tractoren (de meeste veertig jaar inmiddels) op een rijtje te zien om een voor en te verdwijnen onder de toekomstige praalwagens. En natuurlijk de twee nieuwe onderstellen.

Geen opmerkingen: