donderdag 22 april 2010

Kwaliteit

Met de kwaliteit zit het wel goed dit jaar. De bloemen zijn van bijzondere kwaliteit, zeker de hyacinten zijn mooi vol, lekker fris en vers en goed op kleur. Ze steken daardoor goed, hoor ik overal. Ook de narcissen zijn mooi, erg geel, ze komen je echt tegemoet. Alleen wat tulpen in de kleur rood zouden er nog bij mogen komen, maar ja, je kunt ook niet alles hebben. Er is overigens donderdagavond nog gekopt in het land om voldoende en goede bloemen binnen te krijgen.
Door die kwaliteit is de kwaliteit van het steekwerk ook prima. Maar ook omdat de stekersverenigingen op een steeds hoger niveau weten te komen. Steeds dichter bij elkaar, maar dan wel bij de bovenste spelers, oh neen stekers.

Kwaliteit van het corso qua ontwerp spreekt ook iedereen aan, het ontwerpteam is duidelijk op elkaar ingespeeld en weet een mooi op elkaar afgestemde serie praalwagens neer te zetten. Zeer aansprekend bij het publiek en de opdrachtgevers.


De bloemstukken zijn echt mooi, waarbij we dus het geluk hadden van de zending bloemen die niet naar Amerika kon vliegen en dus van Aalsmeer naar Sassenheim reisde. Gewoon lekker veel bloemen die we lekker konden gebruiken om lekker volle bloemstukken te maken.

Het was trouwens erg gezellig in de hal, een inmiddels traditioneel concert van de Bollenband Bollenstreek, met zelfs nummers van Nick en Simon (wie?). En de straatklinkers bliezen er op los dat het een lieve lust was. En dan te bedenken dat enkele van hen ook al heel lang hadden staan steken. Trompetspelen met beurse vingers, ga er maar aan staan. Werd nog een feestje ook, want van onze Limburgse steekploeg (het AOC uit Heerlen, dat voor de zoveel en twintigste keer ons komt helpen) vierde de verjaardag van een van de leerlingen. Zij op de trap, de straatklinkers toeteren en de medeleerlingen in polonaise.

De mannen van omroep Max waren enthousiast over de opbouwtentoonstelling, zoiets hadden ze nog nooit gezien. Veel leuker dan een corso in de plaats tegen de Belgische grens aan. Natuurlijk, dat weten wij al lang (ahum). Maar natuurlijk altijd leuk, zo'n compliment.
De aparte ingang, via de tent met restauratie werkt trouwens uitstekend. Beter gestructureerd en de catering komt beter tot zijn recht.
En we hebben een omroepster die goed tot haar recht komt. Probeer maar niet je auto verkeerd te parkeren (helaas gebeurt dat nog wel regelmatig), in niet mis te verstane bewoordingen wijst ze de hele goegemente erop dat er weer een auto verkeerd staat. Je moet maar even via een zijuitgang wegsluipen om je auto te verplaatsen.
Wat te denken van ons nieuwo logo: Live!

Geen opmerkingen: