donderdag 15 april 2010

Media? Media!

Je kunt echt merken dat het corso er aan komt. De koorts neemt steeds meer toe, temperaturen stijgen, om het zo maar te noemen. Dus ook steeds meer media besteden aandacht aan het corso of treffen voorbereidingen voor de corsoweek en het corso zelf. Ik vertelde al eerder dat de teller voor film/camaraploegen in de opbouwhal op 7 stond, althans dat waren de meldingen. Er komen er altijd ook zonder aankondiging. En de teller loopt op. Net weer de ploeg uit Azerbeidzjan opgeschreven. Nu is dat natuurlijk geen verrassing. En ook omroep Max komt in de hal opnamen maken. Die opnamen gebruiken ze wanneer ze het corso zelf uitzenden. Jawel, we komen met het gehele corso op de buis, bij de publieke omroep. Omroep Max maakt opnamen van het mooiste evenement van het jaar op zaterdagmiddag in Lisse voor het Gemeentehuis aldaar. De uitzending is dan op maandagmiddag/avond 3 mei. En daar zitten dan ook wat shots van de opbouwtentoonstelling in.
We maken trouwens ook zelf een film. Hobbyisten van de filmclub Bollenstreek uit Hillegom zijn al weken bezig om shots te maken van de tot standkoming van het corso. Van ontwerpen, lassen, wikkelen, schuimen, het ombouwen van de hal (klaar overigens, ook een hele klus), steken, arrangeren, rijden tot en met de sloop: alles komt in beeld. We willen daar dan een DVD van maken voor fans en een (youtube? moderne media!) filmpje voor op de website. De website wordt trouwens stevig onder handen genomen en in mei/juni hebben we een heel mooie, in de nieuwe huisstijl. Ik heb toevallig pas geleden wat nieuwe ontwerpen gezien.
Vond overigens nog een filmpje uit 1948, da's lachen, maar ook heel leuk om zo eens te bekijken. Hij staat inmiddels op DVD. En ik kreeg van iemand een heel mooi (echt) Delfts Blauw bord met een praalwagen van het corso van 1954. Toen was het thema: Melodie in bloemen.

Volgende week ben ik "prominent van de week" (ik heb het niet zelf verzonnen) bij Unity FM, het vroegere Holland Centraal, de lokale omroep van een aantal gemeenten in de regio. Elke werkdag krijg ik dan wat zendtijd in de middaguitzending van 16.00 tot 19.00 uur om iedereen even bij te praten over het corso. Een radiolog, zogezegd.

Geen opmerkingen: