donderdag 17 april 2008

We zijn weer bezig

De corsokoorts heeft weer toegeslagen. Nog een goeie week en het mooiste corso van Nederland rijdt door de streek, op vrijdagavond door Noordwijkerhout en zaterdag van Noordwijk naar Haarlem.

Uiteraard zijn we al heel lang bezig met de voorbereidingen, zo'n corso rijdt niet zo maar. Eigenlijk beginnen we in mei al, maar als de R in de maand is, is er sprake van corsomaanden. En nu wordt het met de dag intensiever. Zo zijn de afgelopen dagen de laatste praalwagens naar de opbouwlocatie aan de Rijksstraatweg in Sassenheim (gemeente Teylingen) gebracht en is de laatste hand gelegd aan de basis van de wagens. Dit jaar dus in twee variaties. De traditioneel gelaste wagens, daarna te wikkelen in plastic en bedekt met karton, waarna ze worden bespoten met purschuim waar de bloemen in gestoken kunnen worden. En wederom een aantal wagens uitgebeeld in piepschuim, door heuse artiesten die in het dagelijks leven ook zandkastelen bouwen en ijssculpturen houwen.

Zaterdag worden de tractoren onder de casco's gezet en kunnen ze gaan bewegen. Ook worden ze dan in de tot corsohal omgebouwde tennishal Klinkenberg neergezet, waarna de echte bloemwerkzaamheden starten.
Die bloemen worden momenteel van de velden gehaald, vooral mooie en lekker ruikende hyacinten. De kwaliteit van de bloemen is prima en het moment ook. De nu en komend weekend te snijden hyacinten (en volgende week ook nog wat tulpen) zijn kakelvers en zullen het goed doen en houden op de praalwagens, als ze straks gestoken zijn.
We komen bij die werkzaamheden overigens van alles tegen. Een vrachtauto die de kratten kwam brengen waarin de bloemen worden gesneden en vervoerd, ging net niet op zijn kant in een van de bloemenvelden. Maar een grote kraan van de firma die tegenover de opbouwlocatie gevestigd is (en straks via die grote kranen het buitenterrein verlicht) was wel nodig om de vrachtauto weer met alle wielen op de grond te zetten.

We zijn dus lekker bezig om een heel mooi corso op de straat te brengen. Ik heb toezeggingen dat het volgende week schitterend weer is!

Geen opmerkingen: