vrijdag 25 april 2008

Hij staat klaar


Wat krijgen we weer een mooi corso. Dat was wat ik vele malen heb gehoord vandaag. En het is ook zo, een schitterend corso. Nu is natuurlijk elk corso mooier dan zijn voorganger, maar deze is echt heel geslaagd. Lekker figuratief, veel mooie wagens, een hele diversiteit en vooral veelkleurig. Iedereen die vandaag het klaarstaande corso kwam bekijken, beaamde dat. Hij stond overigens nog niet helemaal klaar want drie verenigingen hadden moeite om het op tijd gereed te hebben. Die waren alle drie tot in de middag bezig om af te ronden. Maar ook dat is gelukt en om kwart over vier werd het sein Corso meester gegeven.
Veel bezoek, een aantal volle bussen en veel toeristen die langskwamen. En de bisschop van Rotterdam dus. Ook hij, met zijn gezelschap, was erg enthousiast. Hij wist werkelijk niet dat er zo veel voor kwam kijken en dat alles met al die vrijwilligers. Hij sprak honderduit en vooral over het jureren. Volgens mij had hij graag in een jury gezeten. Dus volgend jaar maar uitnodigen voor de prominentenjury. De vakjury heeft vanmiddag zijn werk gedaan en was lovend over de kwaliteit van de werkzaamheden. Vrijdagavond om 19.00 uur worden alle prijzen ten overstaan van de deelnemers bekend gemaakt, ook die van het schilderfestival. Kort daarop wordt dit alles ook wereldkundig gemaakt. We hebben nog een jury en wel een prominentenjury, onder voorzitterschap van Barbara de Loor, de openaar van het corso. Altijd leuk om te zien of die jury hetzelfde oordeel geeft als de vakjury. Barbara moet vanuit haar ervaring met dancing with stars weten hoe het verschil tussen vak- en publieksjury kan uitpakken.
Wat ook zo grappig was, was een schoolklasje kleuters dat rondom een praalwagen was gezeten en van de praalwagenmevrouw allerlei uitleg kreeg over het corso en wat nu een hyacint, tulp en narcis is. Genieten.

En we zijn ook heel modern. We zijn te volgen via GPS. In een van de auto's zit een GPS tracer en die is ingesteld op het corso. Via een website valt dan precies te zien waar die auto en dus het corso is. Zodra de link er is, meld ik dat.

Oh ja, dat verhaal van de voetbal klopte niet helemaal (ik weet er dus echt niets van). FC Lisse voetbalt niet in Lisse maar als ze kampioen worden, vindt de huldiging wel in Lisse plaats. Waarvan acte.

Geen opmerkingen: