dinsdag 22 april 2008

Uit de lucht

Dat ging maar net goed, vanmorgen. Een van de grote overhead deuren in de opbouwhal kwam vanmorgen van grote hoogte omlaag zeilen. Metaalmoeheid of zoiets. Een van onze mensen die in de buurt stond en de deur omhoog deed, kon maar tenauwernood wegspringen. Dus allemaal net aan goed afgelopen gelukkig. Zo maak je dus van alles mee.

Wat goed ging was het proefrijden met een praalwagen in Noordwijkerhout. Zoals bekend rijden we dit jaar voor het eerst niet dicht langs het centrum van Noordwijkerhout, maar willen we echt door het centrum rijden. En dat kunnen we zo maar en gemakkelijk roepen, maar regelen is een ander verhaal. De gemeente, die dit ook graag wil, moet daarvoor wel de nodige escapades uithalen. Diverse lantaarnpalen verplaatsen, wat straatmeubiliair weg, stoepen vlakken en zo voorts. Heel klusje dus. En om te kijken of het daarna, vorige week zijn al die sta-in-de-wegs weggehaald, goed gaat, hebben we vanmorgen dus proefgereden. Een praalwagen, zo'n gele jongen, met begeleiding naar Noordwijkerhout en door het centrum heen. Ging allemaal heel goed, paar dingetjes moeten nog even weg, maar dan zal het verder prima verlopen vrijdagavond. Een mooi verlicht corso door Noordwijkerhout.
Aan die verlichting wordt door de praalwagenbouwers en de deelnemers met luxe wagens ook steeds meer aandacht besteed. Zo zag ik vanavond heuse lichtslangen op de wagen Kindervakantie (een achtbaan) verschijnen. En op de wagen Standvakantie (een auto (een mix tussen een Kever en een Eend!) met caravan) werden de koplampen gevuld met echt licht.

Alle bloemen zijn zo'n beetje binnen, alleen is het nog wat zoeken naar rode tulpen. De zaak is ingericht, catering staat klaar, standjes voor de schilders op hun plek, parkeerruimte ingedeeld. We zijn er klaar voor, we gaan steken!

Geen opmerkingen: