zaterdag 19 april 2008

Ze staan in de halAlle praalwagens zijn vanmorgen van hun aandrijving voorzien. Dat heet, alle tractoren zijn er onder gezet (en 2 er voor, want die zullen worden getrokken door leuke oldtimers). Daarna konden ze in de hal worden neergezet, waar ook de achterwagens al stonden. Dus in die hal, de Klinkenberghallen aan de Rijkstraatweg te Sassenheim (gemeente Teylingen), staan nu 17 grote witte en gele joekels te wachten op hun bloemen die er vanaf woensdag op worden geprikt. Het onderzetten van die tractoren is best leuk om te zien. Dat vond een televisiemaker ook, ze maakte vele opnames. Ik schat zo maar in dat daar nogal wat van gebruikt zal worden in de uitzendingen. TV West heeft vanaf aanstaande maandag elke dag een uitzending over de tot stand koming van het corso.

De bloemen worden inmiddels gesneden en van het land gehaald. Overigens geen warm klusje, want de temperaturen zijn nog niet hoog en het windje was erg dun vandaag. Ze zijn er nog volop, de hyacinten. Dat was vorig jaar wel anders. We reden het corso toen op 20 april, dus eigenlijk dit weekend, en er was geen hyacint meer te bekennen, al een paar weken niet. Nu wel, we kunnen tot in volgende week snijden, wat voor veel dingen plezierig is, voor de kwaliteit, voor de werkorganisatie en ook voor de centen. We proberen namelijk slechts te snijden wat we nodig hebben en doen dat ook nog als de praalwagens al gestoken worden. Vorig jaar moesten we erg veel op voorhand snijden, meer dan we (ook achteraf) nodig hadden. Veel weggegooid dus. Jammer en prijzig.
Tulpen zullen we niet veel kunnen gebruiken, want die zijn zelfs laat.

Ook de verkeersregelaars zijn weer opgeleid. Vanwege de verwachte drukte hebben we nogal wat jongens en meisjes in oranje hesjes staan, die het verkeer in goede banen leiden. En die krijgen allemaal een (korte) opleiding van een uur om weer even te weten waar ze aan toe zijn en waar ze op moeten letten. Dank aan de agent die daar zaterdag voor wilde komen. Overigens moeten ze die cursus doen voor alle activiteiten die ze "verkeersregelen". Zelfs als er zondag een ander evenement is waar men bij wil helpen (wat vorig jaar het geval was), dan moet men daar die cursus voor doen. Sterker nog, toen wilde men zelfs dat die vrijwilligers nog even apart langs kwamen omdat we ze ook in Noordwijkerhout wilden inzetten, een andere gemeente. Kan dat nu niet anders? We moeten al blij zijn dat ze willen helpen (het is de lastigst in te vullen vrijwilligersklus). Ook vorig jaar moest ik zelf nog aan de slag om voor Heemstede en Bennebroek verkeersregelaars te organiseren voor zaterdagavond. Dankzij de inzet van de betrokken gemeentes en zelfs een burgemeester is dat nu niet nodig en regelt (!) men het zelf.

In de Elsevier van deze week staat nog een heel aardig artikel over Barbara de Loor, de openaar van het corso 2008 in Noordwijkerhout.

Geen opmerkingen: