woensdag 23 april 2008

Yes

We zijn begonnen. De eerste bloemen zitten er op, ik heb zelfs het gevoel dat we al een stukje verder zijn dan vorig jaar op woensdag. Zo lijken er per stekersvereniging meer mensen, dus handjes, rond te lopen dan vorig jaar. Maar ook zijn de hyacinten van betere kwaliteit, wat zwaarder, waardoor ze beter vullen en sneller wegsteken. Maar de praalwagens zullen gewoon weer klaar zijn op donderdagavond (en een enkele kar midden in de nacht, want dat hoort er ook bij).

En Jochem Myjer stak de eerste bloemen op de wagen van Teylingen. Niet doorvertellen, maar er waren aan die wagen al best de nodige hyacinten gestoken en op andere wagens ook. Maar ja, je weet hoe dat gaat. De eerste steen is nooit de eerste steen en de eerste paal vaak niet de eerste (soms zelfs de laatste). Dat was trouwens heel erg leuk met Jochem Myjer. Hij was lekker op tijd en vond het heel leuk om eerst een rondje te doen in de hallen. Hij was daadwerkelijk in het hele corsofeest ge:interesseerd en stak de nodige mensen een hart onder de riem. Die man is toch wel heel populair. Vooral bij de jeugd en de dames. Veel met name meiden kwamen op hem af, wilden een foto en/of handtekening. En Jochem was erg bereid om daar gehoor aan te geven. Er zijn veel foto's gemaakt met hem er op.

En toen de echte eerste steek. Dat was heel apart en deed hij erg leuk. Een massa media was daar op af gekomen. De eerste foto's zijn al verschenen en de eerste artikelen heb ik ook al gelezen. Goede start van het corso.

Dat is wel het leuke van de twee echte opbouwdagen, zeker van de eerste. Ik loop veel in de hal, maar ben tussendoor ook nog wel regelmatig weg en met andere dingen bezig. En telkens als ik dan weer terug kom, is het weer veranderd. Weer meer kleur, weer meer zicht op hoe het gaat worden. En dan hebben we het nu alleen nog over het steken. Donderdag komt ook al het bloemwerk er op, dan wordt het nog mooier. Al die bloemstukken zijn in de maak in een apart gedeelte van de hal en zijn grotendeels voorbereid, zodat ze er donderdag snel op kunnen. Ook de bloem(kunst)werken voor de andere voertuigen (luxe wagens, steeds meer bestelbusjes, een joekel van een bus, enzovoorts) staan klaar. Er komen weer een aantal heel bijzondere wagens uit te voorschijn. Ook hierbij wordt er steeds meer uitgeprobeerd en vernieuwd. Complete stellages af en toe op de auto's. Formidabel.

Daarnaast is de sfeer ook zeer ontspannen en aangenaam. Ik zag ergens een grote doos met gebak rondgaan, niets met vorkjes en schoteltjes: lekker afhappen, slagroom in je snor (of onder je neus) en genieten. Heerlijk.

De media aandacht neemt ook steeds grotere vormen aan. Zoals gezegd veel fotografen en schrijvende pers bij Jochem Myjer, maar al enkele filmploegen. En daarvan hebben zich er een behoorlijk aantal gemeld voor de komende dagen, tijdens de opbouw en tijdens het corso. De beelden gaan weer all over the world. Belangrijk voor ons als corso, maar zeker ook voor de Bollenstreek.

1 opmerking:

Rose Marie Keijzer zei

Hoi Leo,
Gisteren heb ik met een groep willekeurig door mij geselecteerde Teylingers (uit mijn mailbestand) een bezoek gebrahct aan de Klinkenberghallen om de praalwagens te bekijken. Het was fantastisch! En wat een leuke sfeer! Iedereen was onder de indruk van de prestaties die werden geleverd. Het thema "vakantie" gaf de mogelijkheid heel vrolijke en mooie creaties neer te zetten. Wij vragen ons nog steeds af hoe die bloemstukken op de bus vastzitten. En dat er vloerbedekking op de luxe wagens ligt om beschadiging door de opmaak te voorkomen, was voor ons een grote verrassing.

Ik ben ervan overtuigd dat het weer een geweldig corso wordt! Allemaal heel erg veel dank voor jullie geweldige inzet!!

Rose Marie Keijzer
Fractievoorzitter D66 Teylingen