donderdag 24 april 2008

Bijna klaar


Wat is er hard gewerkt vandaag! Aan alle praalwagens stonden veel mensen te werken en te zorgen dat we weer een heel mooi corso op de weg gaan krijgen. Ook dit corso wordt weer mooier dan het vorige. Met een aantal heeeel mooie praalwagens (of eigenlijk gewoon allemaal mooie praalwagens) en heel wat bijzondere luxe (en bestel)wagens. Van alles wat. Tot een met een auto die zo zwaar beladen is met eerst staal en daarna veel materiaal en tot slot nog de nodige bloemen dat hij maar beter geen drempel tegen kan komen. Goed dat er behoeve van de praalwagens al wordt gezorgd dat veel oneffenheden worden weggewerkt (met rijplaten enzo).
Maar wat is er dus hard gewerkt. Mierennesten rond de praalwagens. De meeste praalwagens zijn bijna af, enkele waren al af toen ik de hal verliet. Maar de andere hebben ook niet mee zo vele tijd nodig. Ik denk dat als ik vrijdagochtend vroeg weer binnenkom alles staat te pronken.
Het is dus gewoon een leuk thema waar je veel leuke onderwerpen in kunt vinden. De diversiteit spreekt enorm aan. Zo vind ik het een vinding dat een deelnemer het thema vakantie zo weet te interpreteren dat hij met de wagen Vakantiewerk komt. Ook de vakantieman bij uitstek, de ANWB, laat dit jaar van zich horen. Op de wagen van de gemeente Hillegom (waar de eigenlijke start van de Wielrijdersbond 125 jaar geleden ligt) en rondom het corso zelf. Overigens deed de ANWB ook in 1983 mee, de goede rekenaar weet dan dat men toen 100 jaar bestond. Ik hoop dat we niet weer 25 jaar hoeven te wachten (ahum). Ook een belangrijke speler in Vakantieland, de Efteling, doet mee. Vandaag was er een heuse wedstrijd waarin kaartjes voor de Efteling gewonnen konden worden. En in de stoet zelf lopen vier sprookjesfiguren van de Efteling mee. Weer iets anders dan anders, dat hoort bij ons corso.

Als je zo door de hal loopt, zie je inmiddels ook de plekken waar de figuratie gaat komen en kan je je ook iets voorstellen van de rol welke de figuranten op de diverse wagens spelen. Op enkele zullen ze gewoon weer lekker zwaaien, want dat past bij die wagens (en willen de kijkers) maar op de meeste praalwagens beelden ze iets uit en doen ze ook dingen. Mijn dochter (die ook figureert op enkele foto's in dit weblog) rijdt dit jaar ook mee. Op de wagen Kindervakantie en ze kan lekker zichzelf zijn. Ze mag namelijk spelen dat ze in een pretpark is en in de achtbaan zitten. Nou, daar plaag je haar niet mee.

Het was lekker druk op de opbouwdonderdag. Desondanks ging het goed. Niet al te veel gedoe met parkeren, telkens weer een uitdaging op zich, en in de hal kon je ook goed uit de voeten. Een leuk optreden van de Bollenband en de straatklinkers hielden de gang er in met heerlijke meedein muziek. De wagens gingen af en toe aardig op en neer. Konden ze wennen.

Komt trouwens nog een leuke uitdaging aan in Lisse op zaterdag. Daar waar het sowieso een heel georganiseer is, voor ons maar ook de hulpdiensten en met name de (verkeers)politie, hoorden we vandaag dat er zaterdag ook gevoetbald wordt in Lissse. Het leven gaat door,nietwaar! Maar dat is dan nog niet alles, het schijnt een belangrijke wedstrijd te zijn (ik weet niets van voetbal)waarin FC Lisse kampioen kan worden. En als dat gebeurt, komt er direct een huldiging. Dus eerst al een hoop verkeer op weg naar het sportpark als wij met het corso aankomen en een feestje in het centrum als wij nog maar net (of net niet) weg zijn uit dat centrum. Ik wens de politie veel sterkte.

Vrijdag dus gewoon lekker praalwagens bekijken in de hal, we laten ze jureren en gaan 's avonds lekker verlicht door Noordwijkerhout rijden. De bisschop van Rotterdam laat vrijdagmiddag zijn neus nog even zien in de corsohallen, ben benieuwd of hij het corso zal (in)wijden.

1 opmerking:

Annette zei

Even een rectificatie. De (kampioens)wedstrijd van FC Lisse speelt zich niet af in Lisse maar in Katwijk.