maandag 23 april 2007

De (zonnige) dag erna

Het weer bepaalt natuurlijk een heleboel. Zo ook zondag, op de Gedempte Oude Gracht, maar eigenlijk in de gehele binnenstad van Haarlem. Het was er heerlijk en gezellig druk. Voetje voor voetje liepen de mensen langs de praalwagens. Praalwagens die er nog heel goed uitzagen, zeker gezien de voorgeschiedenis en het feit dat veel bloemen bijna een tot twee weken in de cel hebben gelegen. Bij ons geldt dan altijd: Als er maar niet teveel wit (van de ondergrond) doorheen komt. En dat was nu zeker het geval, bijna overal was het nog een aaneengesloten gezicht van hyacinten, tulpen en narcissen. Ook het bloemwerk zag er goed uit.

Profijt

Er liepen artiesten rond, steltlopers, muzikanten, voor elk wat wils. Alle terrasjes zaten goed vol, de standjes van de verkopers van koek en zopie (poffertjes en hamburgers) liepen prima en ook de ijscoman deed goede zaken. (Bijna) alle winkels waren open en daar was het ook een gezellige drukte. Kortom, Haarlem deed goede zaken.
Ik ben nog even over de kermis gelopen en ook daar mochten ze niet klagen (deden ze ook niet, hoor!)

Het einde

Zo tegen 5 uur gingen de meeste mensen wel weg (hoewel de horeca vol bleef). En dat betekent dat (weer) een aantal vrijwilligers kon aantreden. Ditmaal om de Gedempte Oude Gracht te ontmantelen. Alle hekken weg, op de tractoren en richting sporthal. Dat ging nog even met een tegenvaller, want het leverde maar liefst twee lekke banden van tractoren op. Op het terrein van de sporthal worden de praalwagens afgebroken, de opbouwen afgevoerd (dank, gemeente Haarlem) en de onderstellen leeggemaakt. Die onderstellen gaan, weer onder politiebegeleiding, terug naar de opslag in Hillegom om daar volgend jaar januari weer tevoorschijn gehaald te worden voor het corso van 26 april 2008, met als thema VAKANTIE.

Geen opmerkingen: