maandag 16 april 2007

Wat een mooi weer


Het is werkelijk heerlijk weer en dat is natuurlijk heel plezierig. Voor de bloemvoorziening heeft het echter zijn keerzijde. De bloemen zijn erg vroeg, dat heb ik al eerder geschreven, maar ook nog eens slap en ielig. Het is duidelijk dat de natuur een goede bui kan gebruiken. Als dat water was gevallen, waren de bloemen veel steviger. Aan de andere kant, voor het publiek is het natuurlijk lekker zo in de streek, die op dit moment op zijn best/mooist is. Laten we dan maar hopen dat het dit weer bljft en in ieder geval droog. Dan geniet het publiek langs het parcours het meest. En dan maar laten regenen vanaf volgende week maandag!!

Bloemen nog steeds lastig

Vandaag zijn er heel veel kratten dubbele tulpen gesneden en naar de cellen gebracht. Daar bleek wel dat we al wat hyacinten weer weg mochten doen. Maar er staan gelukkig nog heel wat goede partijen tussen. Eerst moesten alle stapels kratten verhoogd worden, omdat er anders te weinig ruimte zou zijn. We hebben meer kratten nodig en alles moet eerst in de cel. Inmiddels staan er ruim 4000 kratten opgestapeld, maandagavond en dindsag nog wat snijden en dan tijdens het steken aanvullen. Het is nog nooit zo lastig geweest met de bloemen. Maar: zonder strijd geen glorie en er komt desondanks een supercorso te rijden.

Persaandacht

Het bloemenverhaal zorgt in ieder geval dat er erg veel aandacht voor het bloemencorso is in de aanloop naar het corso. Tot en met de landelijke media besteden aandacht aan ons. Ook de komende dagen zijn er al weer afspraken gemaakt. Maar ook voor het corso zelf bestaat veel aandacht, plaatselijk, regionaal, landelijk en internationaal. De nodige filmploegen hebben zich al gemeld, van allerlei pluimage en uit veel verschillende landen. Het corso leeft.

Verkeersregelaars

De verkeersregelaars, waar we er dus te weinig van hebben, zijn opgeleid. Het is namelijk zo dat verkeersregelaars voordat ze de weg op mogen een korte opleiding van een uur krijgen van een politeagent. Dat is dus gebeurd, met dank aan de politie om dit voor ons te regelen. En denk nu niet dat je te laat bent. Als we er nog een paar verkeersregelaars bij krijgen, we leiden jullie alsnog op.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Leo,
Terwijl je je deze dagen de benen uit het lijf rent tóch nog de tijd vinden en nemen om deze dagboekjes te schrijven, ik vind het een prestatie. Des te jammerder daarom dat er niemand op reageert. Bij deze.
Mooi toch hoe in deze verzakelijkte tijden dit geheel door vrijwilligers gedragen mega-evenement blijft plaatsvinden, en zo heel wat plezier losmaakt in iedereen - vrijwilligers én toeschouwers.
Niek

Anoniem zei

Helemaal mee eens. Petje af hoor. Leuk om te lezen. En benieuwd hoe alles er zaterdag er uit ziet.
Mary