zaterdag 21 april 2007

Een lichtend succes

Het avondcorso is achter de rug. De rondrit van het corso door Noordwijkerhout, verlicht dus, mag een succes genoemd worden. Vele toeschouwers konden genieten van al het moois dat de Bollenstreek ons kan brengen. En hoewel het wat frisjes was, door een lekkere jas aan te trekken was het goed uit te houden.

Minister Gerda Verburg, voor de gelegenheid even Minister van bloembollen, was zeer enthousiast over het corso, maar ook over de bollenstreek, als een van de vijf greenports. In haar toespraak gaf zij aan het van belang te vinden dat de greenport zijn positie pakt/gebruikt om zo'n belangrijke sector voor de betalingsbalans (en het toerisme) verder uit te bouwen. Met name het innovatieve van de agrarische sector en bollenteelt roemde zij. Wanneer de sector en de lokale en regionale overheden samen strijden, wil het ministerie daar bij helpen.
Voor de tribune met gasten van de gemeente Noordwijkerhout en de stichting Bloemencorso Bollenstreek opende zij met hyacintenconfetti het corso 2007 met als thema feest. Daarna zat zij met alle gasten, waaronder diverse burgemeesters, een gedeputeerde van de provincie Zuid Holland, twee ambassadeurs en diverse vakgenoten te genieten.

Het was dan ook een mooi corso. Ondanks de perikelen met de bloemen is het gelukt. De stekers hebben goed gewerkt met de andere producten. En, de angst dat een aantal onderdelen de nieuwe manier van bouwen, met piepschuim, niet zouden overleven is ongegrond gebleken. Slechts op een praalwagen is een deel van een figuur afgebroken, dus dat viel alles mee.

De prijswinnaars zijn:
Beste Steekwerk: KAVB Noordwijkerhout met de wagen oogstfeest
Mooiste praalwagen: KAVB Noordwijkerhout met de wagen oogstfeest
Mooiste luxe wagen: Hobaho BV met een chrysler 300 C
Stekersvereniging van het jaar: Citaverde college uit Heerlen samen met HSV Pioneers uit Hoofddorp
Publieksprijs (toegekend door de prominentenjury): KAVB Hillegom Haarlem e.o. met de wagen Halloween.

Geen opmerkingen: