donderdag 19 april 2007

Het steekt lekker
We werken dus met een nieuw type opbouw van de praalwagens. Geen stalen frames met purschuim, maar geheel uit piepschuim opgetrokken wagens. En voor het steken is dat een forse verbetering. De stekers vinden het eenvoudiger werken, het schuim is niet zo stevig en je komt geen staal van het frame tegen. Kortom het steekt lekker.
En dat is weer mooi omdat we door de bloemenkeuze (meer tulpen dan hyacinten) meer steekhandelingen moeten verrichten. Je hebt meer tulpen dan hyacinten per meter nodig. Overigens valt het heel niet tegen hoe de bloemen uit de koeling zijn gekomen en zich tot nu toe houden op de praalwagens. Het is inmiddels een kleurig geheel in de hal. De eerste wagens zijn klaar en de rest schiet al heel erg op. Ook staan inmiddels de meeste luxe wagens binnen met de meest wondelrijke bloemstukken. Wij praten daarbij liever van bijzonder voertuigen, want er zitten fietsen bij, een elektrowagen en zelfs een paar nieuwe vrachtauto's (die staan wel buiten!).

Veel publiek

Er is zoals verwacht veel publiek op deze opbouwdonderdag af gekomen. 's Ochtends 10 klassen van basisscholen uit de streek. Daarna zo'n 20 bussen, veel toeristen, maar ook de nodige regiogenoten. Daarnaast dus (heel) veel vrijwilligers. Ik roep altijd dat we zeker 5-600 vrijwilligers hebben rondlopen tijdens die laatste opbouwdagen en het corsoweekend. Dit jaar hebben we voor de medewerkers gewerkt met polsbandjes als hulp bij de toegangscontrole. En aan duizend (!) hadden we tekort. En dat zijn dus de vrijwilligers bij de opbouw.
Tel daar dan bijvoorbeeld de figuranten op, alle scouts die bezig gaan met het uitdelen van kranten en ophalen van geld (schooien), verkeersregelaars, chauffeurs, mensen van de catering voor de lunch en het diner (er moeten even 300 mensen in een pauze-uur eten), allemaal mensen die het weekend bezig zijn: We zijn inderdaad een megavrijwilligersevenement.

Veel media

Ook de verwachte aandacht van de media kwam uit. Ik ben zelf 5 keer geïnterviewd door buitenlandse zenders, maar er waren meer ploegen aanwezig, from all over the world. En jawel, Leo gaat Chinees spreken. Een van die ploegen maakt programma's voor Chinezen die buiten China wonen en voor het Internet. En in die opnames word ik nagesynchroniseerd in het Chinees. Ben benieuwd hoe dat er uitziet en klinkt. Ik krijg het zelf te zien en zal dan wel even "keuren"of ik de hyperlink bekend wil maken!

Veel artiesten

Marco Borsato en Robbie Williams waren ook nog in de hal aanwezig. Hoewel, het leek er in ieder geval heel erg veel op. Een prima band (met conservatoriumstudenten) trad op met Crescendo in wisselende samenstelling. Het klonk heel goed, was de veelgehoorde opmerking en het was zeker gezellig. Ook de bollenstreekband, die de avond opende, kreeg de handen op elkaar. 's Middags traden de bollenmina's op, met een heuze jodelaarster in hun midden.
De andere artiesten, de kunstenaars, kregen wat minder voor elkaar. Hoewel er heel mooie schilderijen zijn gemaakt van de praalwagens, gingen deze schilderijen op twee na niet van de hand tijdens de kunstveiling. Kennelijk het verkeerde publiek. De schilderijen worden allemaal vrijdagavond in het gemeentehuis van Noordwijkerhout geëxposeerd. Dan zijn ze ook nog te koop, maar dan voor vastgestelde prijzen. De opbrengst gaat dus naar het Willem Alexander Kinderfonds.

Tot slot

Nog een opmerking over het feit dat er bij een van de praalwagens heuze massage aanwezig was. Stekers die last van spieren en/of het bewegeningsapparaat kregen, werden vakkundig onder handen genomen door een van de drie professionele masseurs.
Nog een opmerking over de jurering door de prominenten. Zoals eerder gemeld, zitten de partners van de burgemeesters van de corsogemeenten in de prominentenjury. Vandaag kreeg ik door dat minister Verburg met haar partner komt en ook deze partner zal zitting nemen in de prominentenjury.
Ben ik anderhalve dag bezig geweest met het regelen van een aantal verkeersregelaars voor de doorkomst van het corso in Heemstede. Het moet niet gekker worden.

1 opmerking:

Arianne zei

Leuk om te lezen hoe de voorbereidingen en het werk zijn voor dit grote evenement.
Ik kom zeker kijken!