zondag 22 april 2012

Eet smakelijk

Zondag is altijd de dag van het stilstaand corso in Haarlem. Ga er meest wel even naar toe en vandaag dus ook. Zelfs wat langer gebleven, want het was gezellig en nog heel aardig weer. Zonnetje, droog en wel een lekker windje. Maar je kon goed op een terrasje zitten en langs de praalwagens flaneren. Dat hebben we dan ook gedaan. Het was erg druk in Haarlem. Op de Grote Markt waar ongeveer de helft van de wagens stond kon je over de hoofden lopen. En ook bij de andere praalwagens in een zijstraat en langs het Spaarne was het stevig druk. Alle terrassen uiteraard open en veel winkels ook. Ik schat dat men goede zaken heeft gedaan. Ook de sfeer was perfect, veel heel leuk entertainment, ik heb al wat ideeën opgedaan voor het corso en vooral om het schooien nog wat interactiever te maken. Daar liggen best nog wel mogelijkheden, we hebben nog geen echte opbrengstvijfers, maar de verwachting is dat we redelijk vergelijkbaar met voorvoorgaande jaren hebben gescoord. (Niet 2011, want in dat jaar hebben we last gehad van onze eigen problemen.) Ook met betrekking tot de muziek heel aardige ideeën opgedaan, al zeg ik het zelf, die ik met onze muziekmensen zal bespreken. En goed georganiseerd, dat hele stilstaand corso in Haarlem.
De eerste evaluatiepunten  komen al binnen, bijna altijd in combinatie met welgemeend complimenten. We gaan dan ook al snel om tafel, ons evalutietraject is minstens zo belangrijk als de voorbereidingen.
Toch echt wel leuk
Nog even over Haarlem. De twitter(balk)wagen was ook op de Grote Markt een succes. En het is ook leuk om een eigen berichtje voorbij te zien komen. Ik heb zelf overigens dit jaar met een SMS bom alle betrokkenen nog bedankt voor hun inzet en inbreng op welke wijze dan ook.
Stapels foto's komen er al binnen en op heel veel websites zie je complete fotoalbums verschijnen. Mooie van die nieuwe communicatie/media. Je krijgt redelijk vlot een zicht waar en wat er allemaal over geschreven is. Er komen zelfs voor het eerst al schattingen aan mediawaarde binnen. Daar ga ik me nog wel eens wat meer in verdiepen, want dat is wel leuk te weten. Kunnen we wellicht nog wel wat meer mee.
Aan het eind van de dag zijn de praalwagens uit de binnenstad verdwenen en gereden naar waar ze worden ontmanteld. Moesten alle chauffeurs weer opdraven. De grote ontmanteling (lees sloop van de opbouwen) begint maandag en duurt enkele dagen. Daarna mogen de tractoren met de onderstellen weer terug naar de Bollenstreek, mogen de chauffeurs weer. Dank alvast weer voor deze inzet.

In 2013 rijdt het bloemencorso op 19 en 20 april met als thema EET SMAKELIJK.

Geen opmerkingen: