zondag 15 april 2012

Praatjes

In deze periode wordt er nog weleens wat gezegd over het bloemencorso. Door mij, maar ook door anderen. Veel contacten met de media, doch ook met doelgroepen en stakeholders. De persconferentie van afgelopen week natuurlijk. En in de afgelopen maanden door mijzelf een aantal keren bij bijvoorbeeld een lokale Rotary, een ondernemersclub of anderszins. De komende week uiteraard ook op dit gebied hooibouw. Tijdens de opbouwdagen krijgen we veel bezoekers in de Klinkenberghallen. Veel kijken lekker rustig zelf om zich heen en genieten en stellen vragen aan de harde werkers. En er komen de nodige (speciale) groepen. Bijeenkomsten en rondleidingen zijn dan het gevolg. Voor die rondleidingen hebben we een aantal enthousiastelingen gevonden die een en ander vertellen over het corso, de bouw er van, doch ook over de Bollenstreek. Deze rondleiders hebben veel ervaring, want zijn ook actief voor lokale en regionale "historische clubs". En 65 jaar bloemencorso kent zo ook zijn historie. Zaterdag hebben we alvast een voorlooprondje gedaan met die rondleiders, leuk, want zelf hoor ik dan ook nog wel eens wat. Omdat ik zelf bij enkele groepen een soort achtergrondverhaal ga houden en een enkele rondleiding doe, een nuttige zaterdag.
Op de rol staan alvast een rondleiding voor een grote handelsfirma (niet van bollen maar van kantoorinrichting), die al jaren belangrijke klanten uitnodigt. En zijn niet alle klanten belangrijk.
Een grote regionale sportvereniging uit Sassenheim/Teylingen die iets met korfbal doet, dus zal TOP wel zijn, nodigt zijn businessclubleden uit.
Het samenwerkingsverband van netwerkorganisatoren (ja, lange woorden bedenken lukt wel) IntoBusiness Bollenstreek, Pluslive en Meerbusiness organiseert samen met het bloemencorso een netwerkborrel voor Bollenstreekondernemers. Zeer van belang voor het draagvlak van ons corso in het bedrijfsleven, want het bedrijfsleven is belangrijk voor het corso en omgekeerd is het corso van belang voor het bedrijfsleven. Over-en-weer-economie zogezegd.
Een leuke bijeenkomst (de rest trouwens ook!) is die van het seniorencontact van Anthos. Dat zijn voormalige bestuursleden van deze club van handelaren en exporteurs van bollen en bomen. Dat over en weer geldt daarbij ook, alhoewel deze groep wel uit oud-bestuursleden en dus oud-directieleden bestaat. Hun contacten zijn er desondanks nog, dus ik hoop er weer een paar ambassadeurs bij te krijgen.

Ondernemers die belangstelling hebben voor de netwerkborrel, donderdag 19 april vanaf 16.30, zijn van harte welkom, wel graag even aanmelden via www.db.meerbusiness.nl.

Het gaat ook wel eens mis
En nog steeds druk doende met bloemen binnenkrijgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lees ik zojuist op de Teyding: "Muziekkorpsen terug bij bloemencorso"
HOERA!!