woensdag 18 april 2012

Bekend, bekender, bekendst

Zonder nu direct naast onze schoenen te gaan lopen, denk ik dat we kunnen stellen dat het woord bekend wel van toepassing is op het Bloemencorso Bollenstreek. Met zo veel toeschouwers en bezoekers uit binnen- en buitenland en media uit binnen-en buitenland. Al eerder vertelde ik over diverse media en dat was nog maar in de aanloop. In deze corsoweek tuimelen de bekende mensen over ons heen.
Woensdag gaat het steken echt beginnen, de vele bloemen in de cel komen daaruit en uit hun kratten om op de 20 praalwagens gestoken te worden. De eerste steek wordt daarbij officieel gezet door de bekende Nederlander Gerda Havertong. Zij steekt die eerste bloemen (maar het is net als met de eerst paal en de eerste steen, die komen ook pas als er al een basis is gelegd) op de praalwagen van gemeente Teylingen. De praalwagen heeft als titel Weg met Analfabetisme. En Gerda Havertong heeft met Sesamstraat daar stevig aan meegeholpen.
De praalwagen van Azerbeidzjan heet Muzikale geluiden en focust zich op het Eurovisie Songfestival. Azerbeidzjan won vorig jaar dit festival en organiseert het daarom dit jaar in de hoofdstad Baku. De bekende ambassadeur van het land Fuad Iskandarov zal op zaterdag het corso uitgeleide doen in Noordwijk op de boulevard en donderdagmiddag/avond komt hij naar de opbouwhallen. Het onbevestigde gerucht gaat dat hij vergezeld wordt van de bekende winnaars van het songfestival. Hij wordt in ieder geval vergezeld door een cameraploeg van de (waarschijnlijk bekende) nationale televisie die op diverse dagen opnames maakt.
De corsospecial van het Leidsch Dagblad en Haarlems Dagblad is klaar. Valt donderdag bij alle abonnee's op de mat en wordt op vrijdag en zaterdag uitgedeeld langs de route. Een heel mooie special, al zeg ik het zelf. Leuke verhalen over vrijwilligers, het programma staat er keurig in, moderne opmaak en een bijzonder interview, een heus twitterinterview met een bekende twitteraar.
Op zaterdag vinden in Lisse de opnames van het corso plaats door omroep MAX, uitzending later deze maand. De bekende presentator Jan Slager interviewt diverse bekende Bollenstrekers.
Twittervogel vliegt naar Koffietijd
En, het corso komt zaterdagochtend bij RTL4 in koffietijd. De bekende twitteraar gaat vrijdagmiddag met een corso-onderdeel naar de opnamen in Eemnes, over het corso vertellen en laten zien wat zo'n corso nu inhoudt. Het is dan ook niet toevallig dat het corso-onderdeel de bekende twittervogel is, grotendeels voorzien van bloemen en tijdens het programma afgemaakt door ondergetekende.In de cel staan 6.361 kratten met meest hyacinten en de nodige narcissen en tulpen. Dus het was spannend, maar dat is in ieder geval goed gekomen.
Tot de nok toe


Geen opmerkingen: