woensdag 18 april 2012

Begonnen

Aanstekelijk enthousiasme 
Het is begonnen en we zijn begonnen, met de opbouw van het bloemencorso 2012. Dat betekent natuurlijk met het steken. Woensdagochtend vroeg stonden de eerste stekers al te trappelen om aan de slag te kunnen. Alle voorbereidingen achter de rug, nu de bloemen op de wagen. Al die 6200 kratten (hoewel, er blijft best wel wat over, maar we snijden er ook nog bepaalde hoeveelheden en kleuren bij) moeten er toch doorheen. Dus toen Gerda Havertong eerst even door de Opbouwhallen liep om de sfeer te snuiven, kon ze zich vergapen aan wat er hier en daar al gedaan was. En de kunst afkijken om succesvol de "eerste" steek te doen. Dat was heel erg leuk, veel aandacht er voor van jonge kinderen, die ook slingers konden rijgen, van hun ouders, van de media en van wat betrokkenen bij de strijd tegen de laaggeletterdheid. Want dat was de rode draad. Binnen het thema Communicatie ook speciale aandacht voor de strijd tegen analfabetisme oftewel Weg met Laaggeletterdheid. Gerda Havertong is daar ambassadrice van en hield een gloedvol betoog en gaf vier volwassenen die de moed hebben gehad om ertegen te strijden een terechte oorkonde. Ze vervulde met verve haar taak als hyacintensteker door het zetten van die eerste steek. En daarmee is het allemaal echt van start gegaan.
Het wordt al wat
Heerlijk, weer dat enthousiasme, het zien kleuren van de praalwagens, de geur, kortom de corsokoorts.
Het is in en rondom de hal strak georganiseerd. Bijvoorbeeld doordat het ROC Mondriaan uit Den Haag veel verkeersregelaars en beveiligers heeft geleverd, die in het kader van hun opleiding de corso-opbouw goed (en stevig) begeleiden. En ze zijn zo goed opgeleid dat ik nogal wat opmerkingen kreeg van mensen die zeiden: Ik mocht er niet eens op (op het parkeerterrein bij de hal). Neen, want als iedereen er op komt, staan we snel vast. Dus ROC-ers strak in de leer. Daar zijn ze overigens ook voor, dus de opleiding werkt. En ze leren dan ook hoe ze met al die mensen om moeten en kunnen gaan. Gaat goed en ook steeds beter. Ook de catering voor medewerkers en het gastvrouwschap oftewel de verzorging is bij hen in goede handen. Mooie samenwerking. Want daarbovenop komen er dit weekend circa 50 leerlingen helpen bij het verkeersregelen.
Aandachtig bijleren
De opleiding tot verkeersregelaar voor het bloemencorso (want we weten, de opleiding is alleen voor het corso en niet voor het evenement dat de zondag er na wordt gehouden) heeft plaatsgevonden. Een grote groep mensen was aanwezig, kregen theorie en nog geen praktijk (dus geen 80 zwaaiende regelaars in opleiding) en konden na afloop aangewezen worden door de Burgemeester van Teylingen. Ik heb de cursus ook uitgezeten, oh neen bijgewoond en mag nu dus ook vrijdag en zaterdag het verkeer regelen. Krijg morgen mijn aanwijzingsbesluit. Beetje jammer dat de loco-burgemeester niet hoefde te tekenen.

En de stand met betrekking tot de reacties op de gele, inmiddels aangepaste, borden is 103 mails en telefoontjes. Mooi punt voor de evaluatie over onze plannen: het verkeersplan en het multidisciplinair coördinatieplan (blijft leuk om dat nog een keer te kunnen roepen). Weet nu al dat er veel boven tafel komt in het kader van "overorganisatie". Hoop alleen wel dat de andere partijen dat ook zien of willen erkennen.
Het afvalscheiden wil nog niet helemaal lukken

Geen opmerkingen: