vrijdag 13 april 2012

Business as usual?

Vandaag gewoon een dag waarop veel werk is verzet, werk dat gedaan moet worden om het corso op de weg te zetten.

Dus weer de nodige kratten hyacinten (tulpen komen volgende week pas) in de cel gekregen. Even begon het te regenen, maar dat was gelukkig van korte duur.
Rustig wachtende tractoren
Ook de hal is ingericht, ingedeeld en gevuld met de praalwagens. De achterwagens stonden al op hun plaats, de voorwagens van de nieuwe onderstellen ook en vandaag zijn de tractoren onder de oude onderstellen gezet. Altijd een leuk gezicht. Eerst een rijtje van (dit jaar nog) 13 oude FIAT's op een rij, die dan een voor een verdwijnen onder de voorstellen van de praalwagens. Met twee heftrucks de praalwagen de lucht in, tractor er onder, weer laten zakken en hoppa, geregeld. Al die tractoren met de voorstellen staan nu dus ook in de opbouwhal.
Stekersverenigingen zijn druk doende met de voorbereidende werkzaamheden. Nog in het oog springende stalen delen schilderen, wat zijde op heel lastige steekplekken aanbrengen, ruimte voor het bloemwerk maken, etc.
Maar ook een heel elementaire zaak als het afval dat ontstaat en afgevoerd moeten worden, is op een dag als vandaag geregeld. In goede samenwerking met De Meerlanden, die dat allemaal voor ons verzorgt, is een opzetje gemaakt van hoe met de diverse afvalstromen om te gaan, hoeveel containers er moeten komen en hoe vaak er geledigd wordt. Want met de afvalscheiding die ook wij willen toepassen, is het logistiek altijd nog weer ietsje meer regelen. Papier apart, plastic apart, GFT (uiteraard) apart en dan nog wat reststromen. Ook in mijn andere hoedanigheid weet ik wat van afval.
De eerste zichtbare activiteiten met betrekking tot het verkeer, het veiligheidsplan en (daar komt ie) het multidisciplinair coördinatieplan zijn er. Op diverse locaties zijn de voorwaarschuwingsborden voor corsozaterdag geplaatst: LET OP, ER KAN EEN CORSO LANGSKOMEN.

Eerder al geschreven dat het zo'n mooie ontwikkeling is dat er steeds meer betrokkenheid komt in de streek. Een van de grotere hyacintenjongens in de Bollenstreek, meer specifiek in Teylingen, namelijk Oskam, heeft hyacinten geschonken om op de route van het corso in Sassenheim een heel aantal bloembakken en  -vakken op te fleuren. Mooi toch.
En ik mocht nog iets heel anders doen. Een beetje als corsovoorzitter en als trekker van de economische agenda voor de greenport Bollenstreek, maar zeker ook als wethouder heb ik de schitterende nieuwbouw van de firma W.F. Leenen in Voorhout geopend. Wat een mooi bedrijf en mooie onderneming. Petje af. Ook Leenen is al lang betrokken bij het bloemencorso. Soms deden ze mee met een luxe wagen, dan weer leverden ze bloemen voor andere deelnemers en de laatste jaren participeren ze in de praalwagen van Adriaan van Erk bouw. Voor die wagen worden al weer voor de derde keer op rij alle bloemen voor het arrangement geleverd. De wagen wordt gewoon gestoken met hyacinten (en narcissen), de bloemwerkbloemen zijn allemaal narcissen en geleverd door Leenen. Let maar op, dat zijn echt heel veel narcissen die er in de praalwagen worden verwerkt. En op een heel mooie bijzondere manier gearrangeerd.

Geen opmerkingen: