zaterdag 21 april 2012

Hekkenwave

Op weg naar Noordwijk
We hebben tijdens het avondcorso in Noordwijkerhout een nieuw fenomeen bedacht, de hekkenwave. Het bloemencorso stond keurig te wachhen om van start te gaan, aaneengesloten en op tijd. Echter, ineens bleek dat op de Dorpsstraat in Noordwijkerhout de doorgang te smal was. Hekken te ver op de weg geplaatst. Heb je nog zo van die goede plannen, gebeurt dat weer. Dus stroom corsomensen er naar toe om alle hekken een halve meter naar achter te verplaatsen, maar ga dat maar eens snel doen over de gehele Dorpsstraat. Tot het lumineuze idee ontstond om het de mensen zelf te laten doen. De Hekkenwave. Als iedereen nu eens een stuk hek oppakt en we met zijn allen een halve meter naar achter gaan, is het probleem snel opgelost. En jawel, iedereen hielp mee en in een mum van tijd stonden de hekken op de goede plek. Wat een mooi publiek is dat toch, dat corsopubliek. Goed puntje voor de evaluatie, dat goede publiek dan natuurlijk.

En dus reed het bloemencorso vervolgens wel aaneensloten (want dat is perfect gelukt in Noordwijkerhout) en niet helemaal op tijd door de straten. Een verklaarbare vertraging, maar natuurlijk wel jammer, ook al was het maar tien minuten. Goede generale voor zaterdag, we zullen nog even verifiëren of overal de hekken wel op de goede afstand staan.
Geen openingswagen, maar openaarswagen

Een mooi corso, weggeschoten door Sjuul Paradijs, hoofdredacteur van De Telegraaf. Hij hield een goed en gloedvol betoog over het belang van bloemen en de enorme potentie die de sierteelt in zijn algemeenheid heeft en zeker ook in de Bollenstreek nog heeft. En natuurlijk ook over het thema Communicatie verhaalde hij nog uitgebreid. De openingshandeling zelf ging in tweeën: een papieren handeling, waarbij Sjuul Paradijs et moi door een grote krant heen liepen, en vervolgens een digitale opening. Met een druk van ons beiden op de iPad knop schoten met een knal blauwgele versierselen door de lucht en konden we beginnen. En wat een mooie stoet trok weer voorbij, schitterende wagens en heel mooie snoepjes er tussen zoals onze Gerard altijd verhaalt. Sjuul genoot, de tribune genoot en de mensen langs de kant genoten. Een mooi verlicht corso. Zal morgen zeker zo goed genieten zijn. Het weer ging eigenlijk heel prima, niet te koud en in ieder geval droog. Zaterdag ook maar zo bestellen.
De jurering gaat dit jaar wat anders dan anders. Van de luxe wagens zijn wel de winnaars al bekend gemaakt, van de praalwagens de vijf genomineerden. Op zaterdag wordt er nogmaals gejureerd en 's avonds de definitieve rangschikking bekend gemaakt. De stand is op dit moment:

De praalwagennominaties:

Zeg het met bloemen van KAVB afd. Noordwijkerhout (nr. 9 in het programma)
Rooksignalen van Rabobank Bollenstreek met stekersvereniging Kindervakantiedagen Lisserbroek (nr.18 in het programma)
Napraten van Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem e.o. (nr.26 in het programma)
Weg met analfabetisme van Gemeente Teylingen met stekersverenging De meiden van Ter Leede (nr. 28 in het programma)
(Mis)communicatie van Corsogroep De Zilk (nr. 46 in het programma)

De luxe wagens:

1e prijs Kimman Amsterdam-Haarlem (nr.25 Range Rover Evoque – arrangeur Wilma Mesman)
2e prijs Greenport Aalsmeer/Lexport Hoofddorp (nr.56 Audi Q3 – arrangeur Margriet van Dam)
3e prijs TSN Thuiszorg (nr.29 Peugeot 107 – arrangeur Dorien van de Berg)

Nog even een paar uur slapen en dan aan de bak voor het echte corso 2012.

Enne, in 2013 rijdt het bloemencorso op 19 en 20 april, het thema is dan: EET SMAKELIJK.

Geen opmerkingen: