zaterdag 9 april 2011

Stilte voor de storm


Je zou het eigenlijk niet verwachten, maar de laatste zaterdag is dit jaar een soort van rustige dag geweest. Alles staat klaar om volgende week de strijd aan te gaan. De praalwagens wachten geduldig totdat zij hun bloemen opgespeld krijgen. Normaal gesproken werden op zaterdag alle tractoren onder de corso(voor)wagens gezet, maar dat is vrijdag al gedaan. Het zijn er ook een stuk minder dan vorig jaar omdat we natuurlijk inmiddels al vier nieuwe onderstellen hebben, waar gelukkig niet zo'n tractor meer onder hoeft. Scheelt tijd, is gemakkelijk (je rijdt de wagen gewoon naar zijn plek) en bespaart energie, van de bouwers en uit het Midden Oosten.. Dus bij binnenkomst vanmorgen in de hal stonden alle praalwagens, oud en nieuw geondersteld, al op hun plekje te wachten. Ook de schooiwagen (zie foto).

De tenten van Roel van Timmeren zijn ook klaar en in blijde afwachting van mooie hyacinten.De cateraar was nog bezig met voorbereidingen, onze technisch man verrichtte nog klusjes en Tim, een van onze maatschappelijke stagiairs, was driftig met een kwast in de weer om het schilderwerk af te ronden.


Wel is er volop gekopt in het veld, dat gaat steeds beter (wat een mooie dag weer!). De grote cel bij de opbouw staat voor een heel deel al gevuld met heerlijk riekende hyacinten.


Zelf doe ik nog een interview voor Haarlem 105, dat altijd veel aandacht aan de binnenkomst van het corso besteedt en het stilstaande corso op zondag live verslaat.

En voor het afval is een grote container van onze hulpvaardige afvalverwerker de Meerlanden neergezet.Geen opmerkingen: