vrijdag 15 april 2011

Mooi, mooi, mooi


Mooi in de overtreffende trap, dit corso met als thema musicals. Mooi thema, met heel herkenbare wagens en muziek. Ze zijn heel mooi geowrden. De stekers hebben er een perfecte klus geklaard. Iedereen die vandaag in de hal liep, was enthousiast over de kwaliteit van het werk, de wagens en de bloemen.


Mooie luxe wagens en bijzondere deelnemers, want dat vergeten we wel eens. Ook daarbij is men er in geslaagd om mooie resultaten te boeken. Plaatjes van auto's rijden er mee (ook een paar auto's zelf, maar dat terzijde).


Mooi weer, vandaag de gehele dag, in korte mouw aan de slag (nou ja, bij wijze van spreken). En zaterdag en zondag wordt dat nog mooier, volgens de weersmannen en -vrouwen (en laat ik die deze dagen nu eens echt vertrouwen).


Mooie belangstelling van de media. Er heeft zich een enorme hoeveelheid aan media gemeld voor het corso. In de hal was het er al druk mee, voor de opening staat een batterij klaar, bij de diverse doorkomstplekken worden opnames gemaakt, in beeld en geluid (dat laatste kan natuurlijk niet echt, maar goed, een poging doen kan altijd. Neen hoor, ook daarmee zijn we blij.) Lokaal, regionaal, landelijk en internationaal.


Mooi in vele talen. Vooral vrijdag is er veel buitenlandse belangstelling geweest voor de opgebouwde praalwagens in de hal. Ik heb zelfs zelf een korte rondleiding gedaan, voor wat ambassade(ur)s.


Mooie bloemen in grote hoeveelheden. Maar liefst 5200 kratten met hyacinten, tulpen en narcissen zijn er doorheen gegaan, meer dan vorig jaar, ook al was de kwaliteit zwaar. Dus meer bloemen op de wagens te zien.


De jury vond het ook weer mooi, wederom een hoog niveau en het beeld van vorig jaar dat de kwaliteit van de wagens en het steken omhoog gaat en de diverse deelnemers steeds dichter bij elkaar komen. Mooi.


Nu omkleden en mijzelf mooi maken, prijzen uitreiken en naar Chantal, oh neen, naar de opening met Jim Bakkum, Erwin van Lambaart en Chantal Janzen. Trouwens nog nooit zoveel vrienden gehad die mee willen (naar Chantal).

Geen opmerkingen: