donderdag 14 april 2011

Bijna klaar
Wat is het hard gegaan, vandaag. Bij heel veel praalwagens kon men aan het begin van de avond al beginnen met de afwerking met gras, het opruimen en het fatsoeneren. Je ziet het al als de stellingen weg gaan, dan is het eind in zicht. En nu dus eigenlijk fors eerder dan anders. Waar dat door komt? Misschien een combinatie van factoren, de goede kwaliteit bloemen speelt zeker een rol. Dat steekt makkelijk weg, je kunt ook met minder materiaal toe. Maar vooral is het volgens mij te danken aan het feit dat ook de stekersverenigingen steeds professioneler het project aanpakken. Goede voorbereiding, tijdig starten, voldoende mensen (handjes), logistiek op orde met een taakverdeling, weten wat de bedoelng is van de ontwerper en de deelnemer, daar zit een heel deel van de winst. En de sfeer is er alleen maar beter door geworden. Iedereen die me aansprak, had het vooral over de goede en lekker ontspannen sfeeer. Natuurlijk, gezonde spanning, beetje stress, dat was er best, maar op een plezierige manier dus. Dat belooft veel voor de jureringen vrijdag, maar ook voor het rijden van het corso dit weekend. En de weersvoorspellingen, daar heeft ook iedereen het over, die zien er weer prima uit.


Wat meldingen uit de corsowereld. Vanavond dus de tweede musicalavond, met dit maal optreden van de Bollenband De Zevensprong. Altijd heel ontroerend te zien hoe de jongens en meisjes van de band bezig zijn met hun kluppie en met enorme inzet hun ding doen. Ze hadden een speciaal musicalprogramma gemaakt, met maar liefst 8 liedjes van de musicals die meerijden in het bloemencorso. Enne, een van de dames kwam na afloop na me toe om me aan te geven dat ik best nog wat meer had mogen klappen. En ze zagen al blauw!

Het tussenspel was voor de straatklinkers uit Sasenheim en OVA trad voor de tweede keer op, met een uitgebreid repertoire musical songs (en acts). Gewoon leuk om te zien en te horen. Dat vond men in de hal ook.


Bezoekers genoeg vandaag, was het gisteren wat rustig (meestal op woensdag hoor), vandaag grote groepen bezoekers, met de bus of auto of fiets. Veel talen gehoord, tot en met Wit Russisch aan toe. De dames uit Wit Rusland waren er dus en hebben bij het project van Roel van Timmeren nog een uurtje geholpen bij de steekwerkzaamheden. Giechelen, dus het was leuk.


En veel groepen ook rondgeleid, een nieuwe loot aan de corsoboom. Vrijdag zelfs zodanig dat er een soort symposium wordt gehouden. Er meldde zich namelijk een groep van 90 en een groep van 150. Dat is nagenoeg niet meer te doen in een rondleiding. Maar niet getreurd, oplossing gevonden door de twee groepen tezamen in het theater (waar onze muscialsterren optreden) te plaatsen, een centraal verhaal te houden met lichtbeelden en hoofdbewegingen en daarna de mensen "geïnstrueerd rond te laten lopen". Ben benieuwd.

Komt ook nog een busje ambassadeurs. Ik meldde eerder al dat er een behoorlijk lijst ambassadeurs naar de diverse officiële plekken komen. Een deel daarvan komt met de bus van Brouwer, bezoekt een paar bedrijven, de opbouwhal en gaat dan 's avonds naar Noordwijkerhout om de opening bij te wonen.


Op dat plan kwamen er trouwens meer, want we zijn uitverkocht. Ook de media komen in grote getale. Zo veel dat het mediabordes in allerijl vrijdagochtned nog wordt uitgebreid.


Corso all over the world.

Geen opmerkingen: