maandag 11 april 2011

Er om heen


Als je zo op maandagavond door de hal loopt, zie je de spanning al oplopen. Bij veel praalwagens wordt nog de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen (kan dat dan?). Nog een lik verf, wat zijde rechttrekken, het aangeven waar welke kleuren moeten komen, bomen planten, nog even kijken of de chauffeur straks toch voldoende zicht heeft, noem maar op. Nu zijn het de stekersverenigingen die dit soort zaken van ons overnemen, want het gaat toch hun ding worden, hun praalwagen dus.

Kunnen wij het eromheen verder regelen. Want er komt, dat zal duidelijk zijn, veel bij kijken bij de opbouw (bij het rijden zelf ook, maar over dat veiligheidsplan van 59 pagina's heb ik nu wel even genoeg gezegd..). De catering is neergezet, de hoek waar de artiesten gaan optreden is nagenoeg klaar (zie foto's), er is een mooie centrale rimte waar mensen even kunnen zitten en bijkomen. We hebben intern de bebording aangebracht, alle sanitaire voorzieningen zijn in orde gebracht, ja we denken aan alles. Goed dat we daar dan onze eigen draaiboeken voor hebben, en neen, die zijn geen 59 pagina's dik. Oeps, daar zou ik niets meer over zeggen.

Ook buiten wordt gewerkt aan de bewegwijzering, door ons, maar ook de gemeente Teylingen is daar erg behulpzaam bij. Deze bewegwijzering is dan nog niet eens zo ingewikkeld, dat wordt van het weekend wel erger. Want in dat V-plan is bedacht dat er afritten worden afgesloten, omleidingen worden aangebracht en dat er op de A4 al informatie met tekstkarren wordt gegeven. Nu is dat laatste natuurlijk wel weer verstandig. Doet me een beetje denken aan enkele jaren geleden toen men op het laatste moment van het idee de aansluiting A4-A44 wegens werkzaamheden af te sluiten werd afgebracht. Daar waren toen wel Kamervragen voor nodig.


We hebben vanavond nog onze reguliere bestuursvergadering gehad (elke tweede maandag van de maand, nietwaar). En, dankzij goede voorbereidingen, er was weinig echt ingewikkelds te bespreken. Konden we ons focussen op het thema voor 2012. Dat is er nu dus! Maar, nog even wachten, ik maak het aanstaande vrijdag tijdens de opening van het bloemencorso 2011 bekend.

Geen opmerkingen: