woensdag 13 april 2011

De eerste steek/dag

We zijn aan de slag. Vanmorgen kwamen de eerste stekers en vonden de eerste bloemen hun weg uit de cel naar de hal en de praalwagen. Men kon niet wachten. Overigens, volgens een zekere burgemeester waren al die woensdagochtend gestoken hyacinten slechts bij wijze van proef, want 's middags werd pas de eerste steek gedaan door Noortje Herlaar en daarvoor dan dus geen (officiƫle) gestoken bloemen. Ik houd het er maar op dat de eerste steen of paal ook nooit de eerste is!


Met die eerste steek was het overigens heel erg leuk. Behoorlijk (veel) media-aandacht voor dat steken (en misschien ook voor Noortje), veel stekers kwamen even kijken, diverse kinderen die een kleurplaat kwamen inleveren (die dan tevens toegangsbewijs was) en Noortje Herlaar plus veel fans. Wat een leuke vrouw is dat, professioneel (heel), maar ook gewoon leuk en spontaan. En ze kan heel goed met haar/het publiek om gaan. Ben ik best een beetje jalours op. Ze was erg onder de indruk van de hele bouw van de corso en vooral dat zo veel vrijwilligers daar mee bezig zijn. Dat heeft ze vaak herhaald. En dat steken, dat leert ze ook wel.


's Avonds, naast het steken, ook veel aandacht voor muziek. Uit mijn eigen Teylingen de jeugdmusicalgroep UP2STAGE. Wat een enthousiasme, ze brachten een heel aantal nummer uit de musical Mama Mia, dus heel herkenbaar voor het publiek. Jammer dat de kwartjes op waren en er dus halverwege hun optreden geen geld meer voor stroom was. Sneu en hoewel het snel gerepareerd werd, dat hadden ze niet verdiend. Na hun optreden kwam het optreden van de Operette- en musicalvereniging Amstelveen OVA. Die treden donderdagavond nog een keer op.


Iets geheel anders en dat is de maatschappelijke betrokkenheid van het bloemencorso. Naast aandacht voor duurzaamheid, hebben we het afgelopen seizoen nauw samengewerkt met een opleidingsinstituut en wel ROC Mondriaan uit Den Haag. Hun leergang veiligheid (of zo) met 60 leerlingen heeft het project Bloemencorso gedraaid. Vier groepen leerlingen mochten een (business) plan maken voor alle veiligheids elementen rondom het corso. Denk dan aan het verkeer regelen, de entree van de betalende bezoekers, veiligheid in en rondom het gebouw en op het terrein. Dat zijn werkelijk mooie plannen geworden, waarbij een groep zelfs een website heeft gebouwd. Het "winnende" plan wordt nu ook uitgevoerd tijdens de drie opbouwdagen. En al die zestig leerlingen hebben daar een rol in, als verkeersregelaar, beveiliger, kassamedwerker, etc. en dat gaat heel goed en leuk. Mooi, dat jeugdig enthousiasme. School blij, leerlingen blij en wij heel blij.


Donderdag nog wat bloemen snijden en er met veel handjes weer het mooiste corso ooit van maken.


Geen opmerkingen: