donderdag 16 april 2009

Bloemen en auto's

We zijn weer begonnen, nog 10 dagen en dan is het corso een feit. Uiteraard zijn we al heel lang bezig (sommigen van ons het jaar rond), maar de laatste twee weken is het uiteraard op zijn drukst.
De organisatie van de gehele opbouwtentoonstelling (in de Klinkenberghallen), het laten rijden van de stoet, maar ook allerlei zaken er om heen, zoals de opening en de tribunes met de officiƫle ontvangsten, het is allemaal in gang. Zelfs de openingshandeling met minister Plasterk wordt al voorbereid. Met zo'n bijzondere openaar, willen we uiteraard een bijzondere wijze het corso starten.

En dan kom je er achter dat de afsluiting van de A44 maar op de agenda blijft staan. Alweer enige tijd geleden ontdekte ik dat Rijkswaterstaat het onzalige idee had om de, op zich hard noodzakelijke, verbetering van de aansluiting van de A44 op de A4 in het corsoweekend af te ronden door het afsluiten van de A44 bij Burgerveen. Want ineens stonden er allerlei gele borden.
Dat gaat natuurlijk niet goed. Het is het drukste weekend van het jaar, verkeerstechnisch juist daar. Ook zonder afsluiting is die plek op corsozaterdag al een obstakel. Vorig jaar liep het verkeer er vast, zowel op de A44, de A4 als op de N207 (richting Hillegom/Lisse). Uiteraard ben ik er achteraan gegaan, doch ik kreeg het belang niet over het voetlicht (kennelijk). "We weten het, hebben er over nagedacht en het komt echt wel goed." Natuurlijk komt het niet goed! Aandrang mijnerzijds hielp niet echt meer. Dan maar de politiek ingeschakeld (daar heb ik ook iets mee van doen). En zowaar, binnen 24 uur geregeld. RWS schuift de afsluiting 2 weekenden door. Prima, maar jammer dat het zo moet (jammer voor RWS dus). Ik zal frequent even langsrijden of de gele borden nu snel aangepast worden, toch in het kader van Eerst zien en dan geloven.

We zijn begonnen met het verzamelen van de bloemen (het zogeheten koppen), vooral de hyacinten. Daar waar ik 2-3 weken geleden nog wat ongerust was, hoewel ik behoorlijk optimistisch ben ingesteld, en het buiten goed in de gaten hield, is het allemaal goed gekomen. Het paasweekend is het buiten allemaal in een stroomversnelling gekomen. Nog sneller dan ooit, lijkt het wel. Het lijkt ook wel of alles tegelijk in bloei komt. Overal waar je kijkt, zie je bloeiende bollenvelden. Dus we halen ons hart op en opgelucht adem. De eerste bloemen zijn de cel al ingereden. Prima kwaliteit, juiste moment en normaal gesproken kunnen we de bloemen, gekoeld bewaard, uitstekend zo lang bewaren. Zeker omdat ze het buiten allemaal prima hebben(gehad), waardoor ze in goede conditie de cel in gaan (!).

Geniet van de streek, hij is de komende 10 dagen op zijn mooist. Geniet van het corso, er komt een heel mooie aan.

Geen opmerkingen: