zaterdag 18 april 2009

Klaar voor de start

Nog even en de geurende hyacinten worden aan de praalwagens toevertrouwd. De eerste staan dus al in de cel, als ik even lekker wil ruiken, loop ik gewoon zo'n cel in. En alle praalwagens zijn ook technisch klaar. Dat was nog een hele toer, want vanmorgen vroeg werd de laatste hand aan de laatste praalwagen gelegd. Onze hoofdspuiter, zoals ie in een dagbladartikel werd genoemd, stond om 5 uur het laatste purschuim op te spuiten. Ook weer gelukt.
En alle tractoren staan er weer onder. Onder alle praalwagens op een na, want die ene praalwagen is op een/het nieuwe onderstel gebouwd. Dat is toch wel gemakkelijk. Traditioneel komen er dus twee heftrucks een voorwagen hijsen, tractoren er onder, aansluiten, vastmaken, proefdraaien, etc. Bij het nieuwe onderstel is het een kwestie van de generator aan doen en rijden maar. Los van de kinderziektes tijdens de eerst proefrit dan.Het blijft aan de andere kant wel een aardig gezicht om de 17 tractoren zo op een rijtje te zien staan. 17 oldtimers inmiddels, waarvan een aantal slechts nog in het bloemencorsoweekend dienst doet.
Maar, ze zitten er onder, ze staan in de hal en kunnen gebruikt gaan worden. De elektra mensen leggen nog even de kabels voor de verlichting, hier en daar komt nog wat zijde voor de onmogelijke plekken en het basismateriaal voor de bloemstukken wordt aangebracht. Wat een hoop nog te doen, eigenlijk. Er komt wat voor kijken!


Ik heb goed weer besteld en de bestelling lijkt al afgeleverd. Het is een mooie dag en het wordt een mooi weekend. De komende week is de streek op zjjn mooist. Als het mooie weer dan maar niet op is in het corsoweekend. (Vast niet, want het corso verdient gewoon mooi weer.)

Geen opmerkingen: