zondag 27 april 2014

Vrienden

Het bloemencorso van de Bollenstreek is natuurlijk gewoon een leuk evenement met bloemetjes. Maar het is ook een ding dat er echt bij hoort. Bij de Bollenstreek en bij de mensen in de Bollenstreek. Het is ook niet voor niets dat zo veel Bollenstrekers (en ook wat mensen van daarbuiten) zoveel energie in het corso stoppen. Het is daarmee maatschappelijk en economisch van belang. Denk maar eens aan al die stekers die dat allemaal in verenigingsverband doen. We noemen hen dan ook niet voor niets Stekersverenigingen. De meesten zijn er al heel lang mee bezig en zien het ook als een verenigingsding. Want natuurlijk, men krijgt er een vergoeding voor, voor de clubkas en die vergoeding wordt zelfs al een aantal jaren verdubbelt door Fonds 1818, maar alleen voor die vergoeding moet je het niet doen. Het is het corsovirus dat hen zo ver brengt. Was toevallig de aangelopen bij een aantal van deze verenigingen, voor diverse zaken, en zag hoe de betrokkenheid is, met eigen voorlichtingsbijeenkomsten, posters in kantines, nieuwsbrieven, flyers voor de overige vrijwilligers en folders, ook van de vrienden van het corso (en daarover straks meer).
Ook economisch (en dat is dan in feite ook weer maatschappelijk) is het corso van belang. Een globale over-de-duim-berekening geeft aan dat het economisch belang van het corso vele miljoenen is. Een getal van 22 miljoen zag ik pas geleden voorbij komen. En dat is dan het belang voor de streek, voor de sector (de bollensector) is er natuurlijk ook een fors belang.
Gelukkig zien velen dit belang ook. Een online enquete van het business magazine Into Business Bollenstreek liet zien dat 65 % van de ondernemers het economisch belang van het bloemencorso onderschrijft.
En hij gaat nog mooier worden
We zien ook in het deelnemen het belang terugkomen. Na een aarzelende start doen er inmiddels toch weer de nodige bedrijven mee met een zogeheten luxe wagen of anderszins met iets moois. We weten echter dat het voor veel ondernemers niet de uitgelezen weg is, via deelnemen het corso ondersteunen. En ook dat veel ondernemers, vanwege dat economisch belang, wel het corso willen ondersteunen. Vandaar dat we enkele maanden (pas) begonnen zijn met ons "concept" De Vrienden van het Bloemencorso Bollenstreek. Uiteraard om ook centen binnen te krijgen, maar ook om iedereen de gelegenheid te geven ons maatschappelijk te ondersteunen. Na een voorzichtige start is het echt gaan lopen met de aanmelding van vrienden, vooral bedrijfsvrienden. De afgelopen dagen komen er per dag nieuwe aanmeldingen binnen. De stand is, en dat is dus de stand van dit moment gegeven de binnenstromende aanmeldingen, ruim 60 bedrijfsvrienden. Zij krijgen daarvoor de gelegenheid om tijdens het corso te netwerken en er rijdt ook een bedankwagen mee. Het grote bord met alle logo's is in concept klaar, zie de foto. Ook dus een tussenstand, de witte vakjes kunnen (ik ga er vanuit zullen) allemaal nog gevuld worden.
Ook voor de inwoners van de Bollenstreek bestaat de mogelijkheid om het corso op deze wijze te ondersteunen, dan word je particuliere vriend. Niet het meest sexy woord, maar wel duidelijk. De aanmelding daarvan gaat ook lopen, maar ietwat stroever, we zitten op 40. En dat terwijl onder juist die vrienden, de particulieren dus, een echt mooie prijs wordt verloot. Meld je aan voor het corso (voor 2 mei dus) en ding mee naar twee tickets (retour, want we willen die vrienden wel terug zien!) Amsterdam - Singapore. Ook hebben we nog tien vouchers voor een midweek in een vakantiepark van Hoogenboom. Dus waarom nog aarzelen, je steunt er het corso mee. Kijk op de website of mail naar info@bloemencorso.info.

Geen opmerkingen: