dinsdag 29 april 2014

Voorbereiden, voorbereiden

Het bloemencorso komt steeds dichterbij. Woensdag 30 april (voorheen een heel andere datum/dag) gaat het steken beginnen. Vandaag, dinsdag liep ik nog met het fototoestel door de hal heen om van de diversiteit aan voorbereidingsacties een en ander vast te leggen.
Geconcentreerd luisteren
Zo heeft de eerste van de twee opleidingen van de verkeersregelaars (strikt genomen noemen we dat evenementenregelaars) plaats gevonden. Een snelle en kordate agent loodste de groep van zo'n 50 helpers door de materie. Morgenavond nog zo'n club en dan de jaar-geldige passen laten maken.


De praalwagen van Hortus met heel mooie planten
Aan de meeste praalwagens hebben de nodige voorbereidende werkzaamheden plaatsgevonden. Zijde spannen waar geen bloemen kunnen komen. Het bloemwerk (vanuit de arrangementen) voorbereiden en de wat houdbaardere bloemen en planten alvast plaatsen.
We werken ook op enkele praalwagens met zogeheten afgebroeide bollen. Die zijn superhoudbaar, dus kunnen al gestoken worden.
Dat schiet wel op, zo met die tulpenbollen

Een deelnemer heeft honderd(en) vlinders bedacht
Ook logistiek de nodige voorbereidingen. Zootje dranghekken. Horecaplein aangekleed. Kleding voor de horecahelpers binnengekomen. Kramen voor de verkoop (onder andere van vriendenfolders).
We verwachten nogal wat
Horecaplein in corsokleuren
En ook de horecakleding in corsokleuren
Nog wat kale kraampjes
De omroep van de Bollenstreek BO zendt op woensdag en donderdag uit vanuit de corso-omroepstudio. Ook zij hebben daarvoor de voorbereidingen getroffen, de studio dus gemaakt.
Corsostudio in wording
Een belangrijke praalwagen is de praalwagen van het publiek, de schooiwagen. Naast de vrienden een andere belangrijke publieksinkomstenbron. Dit jaar met een varken dat staat te trappelen. Of doen varkens dat niet?
Schooiwagen in wording
En stiekem ben ik toch even in de cel gaan kijken. Hoe al die bloemen er momenteel bij staan. Want zij moeten het woensdagochtend toch vooral gaan doen. Vandaag nog een grote hoek dubbele rode tulpen gescoord, die zijn heel vers. De anderen staan hun uiterste best te doen om er fris en fruitig uit te komen.
Kijk ze eens hun best doen

Geen opmerkingen: