dinsdag 18 april 2017

Zo'n tussendagje


Meer dan andere jaren was de dinsdag zo’n tussendagje. Nog niet aan het steken, een dag voor de laatste voorbereidimngen (want 2e paasdag afgevallen voor die voorbereidingen) en daardoor veel energie en hectiek.

Ook een betere afvalscheiding voorbereiden
De stekersverenigingen aan het schilderen op de wagens (waar moeten die hyacinten), de arrangeurs druk bezig met oasis plaatsen (waar moeten die bloemen), de technici druk bezig met geluid en licht plaatsen (waar komt die zangeres nu precies te staan, uhh zingen), voorstekers druk bezig met naalden om scherpe afscheidingen te krijgen tussen hyacinten (waar komt die tekst). Kortom, genoeg drukte.

Echt enthousiast dus
De vernieuwing bij de figuratie, die commissie heet tegenwoordig entertainment, levert een hoop enthousiasme op. Niet in de laatste plaats bij onze Hans Goes, die vol energie alles aan het regelen is geweest en bij de workshop voor de acteurs (ja, zo heten ze tegenwoordig) die energie en dat enthousiasme overbracht. Zie daar maar eens stil bij te blijven staan straks, op de praalwagens.

Wat worden die slingers mooi
Onze stekersvereniging van vorig jaar voor de laatste praalwagen, die praalwagen die na sluitingstijd dus werd opgeschreven, de Nieuwe Noordwijkerhouters, gaan hun handjes gebruiken bij diverse andere groepen. En vandaag en morgen (dinsdag en woensdag dus) zijn ze druk aan de slag voor een extra opdracht, het rijgen van narcissen(slingers) voor de versiering van de Haarlemse binnenstad. 200 stuks in getal worden er gemaakt. Weet je nog wel oudje, die slingers die vroeguh op de voorkant van de auto werd gehangen.

En de dag van de draaiboeken. We hebben er natuurlijk erg veel, maar vandaag werden er meer dan een paar nog aangepast aan de actuele situatie of gemaakt voor de laatste termijn klussen. Zo komt, hoorden we vorige week, een minister (van Toerisme en cultuur) van Maleisië langs. En niet zo maar langs. Hij is er woensdagmiddag na de eerste steek, vrijdagochtend wanneer de praalwagens klaar zijn, vrijdagavond bij de opening in Noordwijkerhout en zaterdag bij de start van corsozaterdag in Noordwijk. Vervolgens gaan ze dan zaterdagmiddag nog lekker eten met de delegatie, waarvan dan weer een deel in het corso meerijdt. In de Nederzandt-bus achter hun eigen praalwagen. Nu heb ik hier al veel woorden voor nodig, moet je kijken wat dat allemaal voor regels en acties in het draaiboek oplevert. Wel leuk om te doen overigens, met mensen die dit wat vaker hebben gedaan.

De presentatie was sprankelender dan hier lijkt
Vervolgens kregen we nog een presentatie van een delegatie van de Feesten van Neuchatel, alwaar ook een corso bij hoort. En zij willen kijken hoe daarin meer samen te werken. Zo’n presentatie overigens, in het heetst van de strijd, het was goed dat hij niet zo lang was gemaakt. Want een beetje zaten we toch wel op hete kolen. Maar, er zitten wel aardige mogelijkheden in dat samenwerken, dus wordt wel vervolgd.


De avond eindigde met een aftrapborrel voor directbetrokkenen. Maar, velen hadden dat moment benut, zelfs ingepland om nog even een overlegje te houden, want iedereen was er toch. Scheelde mij tenminste weer een praatje, want ik kon volstaan met Proost, dit wordt weer het mooiste corso. Woensdag aan de slag, de echte slag.

Geen opmerkingen: