zaterdag 22 april 2017

Uitslag

Die vrijdag zou eigenlijk wat eenvoudig moeten verlopen, tussen de hectiek van het bouwen en het rijden in. Maar vrijdag was toch ook wel wat hectisch. Het was erg druk met bezoek, de ene bus (of touringcar) na de andere meldde zich met grote groepen bezoekers. Die allemaal ondersteboven waren van het resultaat van dit corso. Het mooiste corso ooit of heb ik dat al eens eerder gezegd?

De chauffeurs kregen voor het eerst een echte briefing en een mooi plaatje waarop tips & tricks en vooral: Houd 50 meter afstand van je voorganger, dan blijven we lekker aaneengesloten rijden. Benieuwd of het werkt. In Noordwijkerhout in ieder geval wel.

Maar voordat we in Noordwijkerhout konden gaan rijden, moest de stoet er nog "even" naartoe. En dat was die hectiek dus. 3 Praalwagens wilden niet (vanzelf), een tractor (beetje nieuwe zelfs) startte niet en de dubbeldekker zonder dak, startte de eerste keer juist wel en heel vlot. En daarna dus niet meer. 
De tractor kregen we op een gegeven ogenblik nog aan de praat, de praalwagens zijn gesleept naar Noordwijkerhout (alwaar er twee zijn gerepareerd, de derde wordt zaterdagochtend vroeg gerepareerd, of eigenlijk er wordt een aggregaat-wissel toegepast) en de bus bleef het vertikken dus ook daar een grote sleeptractor voor. We vrezen dat dit zaterdag ook het geval zal zijn. 

Dus...

Maar dan reed er ook een heel mooi corso door Noordwijkerhout. Niet nadat Jos Vranken, directeur NBTC, de openingshandeling had verricht. Een handeling waar ie zelf behoorlijk van ondersteboven was. Vervolgens volop oh's en ah's, complimenten voor de nieuwe ontwerpers, maar zeker ook voor al die medewerkers die een enorme maar super klus hebben geklaard. Ik ben weer een beetje trotser geworden.

En de jury had (daardoor) een "hell of a job". Ze moesten er toe aangezet worden om met een uitslag te komen :-) , maar hebben het toch gedaan. And here are the results:

Praalwagens
1ste prijs Boer & Bont
Zo open en toch een gevulde wagen, barstend van de details, van de creativiteit. Het wegwerken van de techniek. Perfect.
De beschilderingen liggen overal op het aardewerk en niet te vergeten het merkteken op de onderzijde van het bord. Een bord zo geplaatst dat je in eerste instantie denkt aan een raar einde van een wagen. Door de details kijk je met plezier naar de”kont” van deze wagen.
En niet te vergeten de terughoudendheid in het bloemarrangement, echt een toegepast arrangement met vakmanschap gemaakt en met liefde.
Opvallend is de afwerking van de vloer. Een tafelkleed.

2de prijs Dutch Duck
Alles klopt, de vormen, de kleuren, het lijnenspel, het creatieve (de brillen, het water, de snorkel, de badrand). Ook de durf om andere dan bolbloemen te gebruiken. Een zeer herkenbare wagen; de eenden zijn een statement in de ruimte.

3de prijs Dutch Windmills
Is het een tulp, is het iets abstracts of is het gewoon een “ding”. Wat een prachtig en krachtig bloemen arrangement. De jury zag in dit ding een Tulp.
Dat gras. Niet wat doen we op de bodem, maar een kunststuk op zich zo’n bodembedekking. De jury vraagt zich af waarom de molen niet voorop stond gezien de titel Dutch Windmills.
Zeer vernieuwend bloemwerk. Is dit de corsowagen van de toekomst?

4de prijs Dutch Polders
Omdat de verschillen tussen de nummers 3 en 4 marginaal zijn besloot de jury om haar mening ook voor deze wagen schriftelijk te motiveren.
Een heerlijk en duidelijk verteld verhaal. Een totaal plaatje, waarbij het bloemwerk met duidelijk niet landelijke bloemen heerlijk landelijk is gehouden. In de uitbeelding van de wagen van die prachtige details (jaarringen op de boomstam, vingers die de verrekijker vasthouden en dan die prachtig uitgevoerde baardmannetjes. Let op. Zichtbaar zijde is niet nodig.

Luxe wagens
1ste prijs Scania geldwagen
Prachtige kleurcombinatie. Rijk sortiment aan bolbloemen. Vooral de bijzonder soorten narcissen vallen op. Door de groepen komen alle bloemen goed tot hun recht Zeer verzorgd bindwerk. Heel professioneel.

2de  prijs Landrover Discovery
De organische verwerking van de takken vallen op als basis van het bloemwerk.Prachtige combinaties in groenmateriaal, bloemen en planten in prachtige structuren. Wel had de jury graag meer bolbloemen verwerkt gezien.

3de prijs Toyota Land Cruiser
Ook hier was de jury onder de indruk van corsowaardig bloemwerk en het ritmische verloop van de kleurgroepen. Indruk maakte de voorkant met de daktoef die uitsteekt. Het creƫerde een ruimtelijke werking en is de balans tussen auto en bloemwerk.

Dat wordt een mooie corsozaterdag.


Geen opmerkingen: